Catedrala Episcopală din Huși își sărbătorește ocrotitorii, pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel

0
446




SĂRBĂTOARE… Luni, pe 29 iunie, Catedrala Episcopală de la Huși va fi în sărbătoare, întrucât se sărbătorește hramul acestui lăcaș de cult.









O sărbătoare a Eparhiei, care va aduce în „orașul dintre vii” nume importante ale Bisericii Ortodoxe Române: Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

Pentru miile de credincioși vasluieni, care vor să meargă la Huși, luni, prezentăm programul de slujbă cu ocazia hramului, astfel:

Duminică, 28 iunie:

ora 17.00 – Curtea Catedralei Episcopale – Vecernia Mare și Litia

Slujba va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

Luni, 29 iunie:

ora 09.30 – Curtea Catedralei Episcopale – Sfânta Liturghie arhierească

Slujba va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Pelerinii se vor putea ruga, respectând recomandările privitoare la distanțarea fizică, începând din după-amiaza zilei de duminică, 28 iunie, la Icoana relicvar a Sfinților Apostoli Petru și Pavel și la Moaștele Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi, ce vor fi așezate într-un baldachin special, în curtea Catedralei Episcopale.

Slujba Sfintei Liturghii din ziua hramului se va putea urmări live pe pagina de facebook episcopiahusilor.ro și pe site-ul Doxologia.