Cod portocaliu pe râul Prut, până la comuna Fălciu!

0
269




ALERTĂ… Râul Prut continuă să fie sub atenționări de inundații, iar pericolul se păstrează pe sectorul cuprins între localitățile Oroftiana și Stânca Costești, din județul Botoșani, unde este cod roșu până duminică la ora 12.









De asemenea, este cod portocaliu între Stânca-Costești și localitatea Fălciu, din județul Vaslui, iar de acolo până la Podari, în județul Galați, este cod galben.

La Rădăuți-Prut, nivelul râului a coborât sub cota de pericol, dar crește la lacul de acumulare de la Stânca-Costești. Specialiștii dau, însă asigurări, că acesta poate prelua pe mai departe viitura venită din Ucraina, astfel încât localitățile din aval să nu fie în pericol.

“Pericolul rămâne sub o formă sau alta amonte de acumularea de la Stânca Costesti. În continuare putem să avem o reținere în acumularea de la Stânca Costești de circa 400 de milioane de metri cubi, fapt pentru care localitățile în aval de acumularea de la Stânca Costești sunt ferite de pericolul inundațiilor chiar dacă nivelul pe Prut este unul ridicat”,

a explicat ministrul Mediului, Costel Alexe, care a fost prezent la Botoșani.