Campanie pentru comunitățile nevoiașe din județul Vaslui. Și dvs puteți dona pentru aceste școli!

0
229




AJUTĂ COPIII DIN MEDIUL RURAL!… Fundația World Vision România a demarat, pe 22 iunie, o campanie de strângere de fonduri pentru a pregăti școlile, elevii și profesorii din mediul rural pentru redeschiderea școlilor în toamnă.









Astfel, aproximativ 2500 de copiii și profesori din 19 comunități nevoiașe din județul Vaslui ar putea primi infrastructură digitală și 4 școli și grădinițe ar putea fi modernizate.

Campania World Vision România vine la sfârșitul unui an școlar marcat de pandemia de coronavirus, în care școlile din mediul rural sunt complet nepregătite pentru toamnă, starea lor fiind una critică: clădiri, spații de învățare și spații sanitare neadecvate, infrastructură digitală precară, lipsă de dotări și materiale didactice moderne.

Persoanele care vor să-i sprijine pe copiii de la sate care vor să continue să învețe, însă ar putea fi lăsați în urmă pentru că nu au resurse, pot să doneze:

fie prin SMS la 8864 cu textul SPERANȚĂ (cost 4 euro),

fie direct pe site-ul campaniei – https://worldvision.ro/implica-te/proiecte-fundraising/daruieste-educatie-la-distanta/, unde se poate dona orice sumă.

Cifrele arată clar că decalajul dintre școlile de la sat și cele de oraș rămâne unul profund. Sărăcia și excluziunea socială sunt de două ori mai mari la sate față de orașe.

Echipamentele digitale existente sunt insuficiente în școli, iar România ocupă unul dintre ultimele locuri ale clasamentului european în ceea ce privește digitalizarea.

Conform datelor din Raportul de bunăstare a copilului din mediul rural:

  • 62% dintre gospodăriile de la sat aveau conexiune la internet,
  • iar 58%, aveau computer sau laptop,
  • 96% dintre respondenți afirmau că au telefon mobil, însă nu este neapărat vorba despre smartphone-uri.