Iasmina Angheluță, eleva Liceului ”Emil Racoviță” care a stat de vorbă cu politicienii americani

0
1288












Iasmina Angheluță a obținut o bursă FLEX în anul școlar 2020-2021, însă din cauza pandemiei, nu a mai putut pleca să studieze la un liceu din Statele Unite și să locuiască la o familie americană. Programul s-a desfășurat în format online, astfel că Iasmina a rămas să facă acasă clasa a XI-a și, în paralel, să participe la activitățile propuse în cadrul proiectului.

Printre ele s-au numărat întâlniri cu politicieni americani, iar elevei din Vaslui i s-a părut fascinant să discute cu cei care iau decizii. Dacă ar fi plecat în SUA, Iasmina ar fi urmat cursuri de fotografie sau de feminism, lucruri care nu se fac în școala românească și nici nu crede că se va întâmpla prea curând.

Iasmina este elevă la Liceul ”Emil Racoviță” din Vaslui, specializarea Științe ale naturii, și urma să studieze în clasa a XI-a la un liceu din Statele Unite. Programul FLEX a fost însă regândit astfel că Iasmina a participat, pe parcursul întregului an școlar, la o serie de workshopuri online și a avut întâlniri săptămânale cu o familie americană.

”Am avut oportunitatea să mă văd cu viceguvernatorul din Maryland și am discutat despre organizarea politică a SUA. A fost foarte interesant. Familia mea gazdă a reușit să faciliteze această discuție, dar cei din program au organizat și ei întâlniri cu guvernatori din diferite state și era foarte interesant să vezi păreri din diferite părți ale spectrului politic”, a povestit Iasmina.