Rutiera vasluiană face ordine în Vama Albița. Certificate retrase, amenzi și șoferi băuți, bilanțul a patru ore în stradă

0
371












La data de 24 noiembrie 2021, în intervalul orar 20:00-24:00, polițiști rutieri din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, în colaborare cu polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși și reprezentanți ai Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui au acționat pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice și pentru verificarea legalității transportului rutier public de persoane și marfă.

În cadrul activităților desfășurate pe drumul european DE 581, în apropierea Punctului de Trecere al Frontierei Albița, au fost verificate 15 vehicule, legitimate peste 90 de persoane și testați alcoolscopic 15 conducători de vehicule. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 34.750 de lei, pentru încălcări ale legislației în vigoare.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și retras un permis de conducere. S-a dispus suspendarea dreptului de utilizare în cazul a 4 vehicule, pentru efectuarea de către conducătorul auto, a activității de transport de persoane, contra cost, fără a deține autorizație taxi, în aceste cazuri fiind reținute certificatele și plăcuțele de înmatriculare.

Pentru un vehicul destinat transportului de persoane, ce opera o cursă ocazională, înmatriculat în Republica Moldova, s-a dispus imobilizarea vehiculului pentru nerespectarea timpilor de conducere și odihnă.  Față de conducătorul unui vehicul înmatriculat în județul Iași a fost dispusă măsura reținerii certificatului de înmatriculare pentru netranscrierea dreptului de proprietate în termenul legal de 90 de zile.

Totodată, a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioada de 90 de zile, conducătorului unui ansamblu de vehicule, domiciliat în Republica Moldova, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.