Tinerii Vasluiului vor schimbarea orașului! Proiectele propuse de ei demonstrează interesul lor față de orașul în care trăiesc

0
630












Zeci de elevi din școlile vasluiene și-au rupt, astăzi, din timpul lor liber, pentru a participa la o întâlnire organizată de Asociația SIMBIO, cu autoritățile locale și județene. Întâlnirea, prezidată de Bianca Nițică, a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Județean Vaslui. La aceasta au participat aproximativ 50 de elevi, consilierii locali Alexandru Barbu și Alexandru Andrei dar și președintele CJ, Dumitru Buzatu. Chiar dacă puțin timizi, adolescenții și-au prezentat propunerile loc și ceea ce cred ei că ar trebui schimbat sau adăugat în municipiul Vaslui. Astfel, s-a vorbit despre necesitatea parcurilor de joacă pentru copii, parcuri moderne și fără restricții de acces, adăposturi pentru câini comunitari în care patrupedele să fie tratate așa cum se cuvine.

Mai mult, chiar dacă au vârste încă fragede, cei prezenți au vorbit și despre înființarea unui heliport modern și funcțional la Vaslui, necesar cazurilor de urgență. De asemenea, tinerii au vorbit despre înființarea de parcări pentru biciclete și introducerea bicicletelor publice în municipiu dar și despre nevoia de selectare a gunoiului menajer, problemă cu care orașul nostru se confruntă de ceva vreme. Apoi au cerut oficialilor reabilitarea cinematografelor Modern și Independența și deschiderea, la Vaslui, a unui teatru municipal. Aici trebuie spus că reabilitarea cinematografului Indepedența este un proiect al Primăriei muncipiului Vaslui. În schimb, cinematograful Modern nu mai poate fi consolidat și va fi demolat. De asemenea, fosta Casă a Armatei, preluată de autoritățile județene are și o sală de teatru în care vor evolua, după finalizarea renovării, actori ai teatrului Victor Ion Popa din Bârlad și actori amatori din județ.

Per total, tinerii prezenți în sala de ședințe a Consiliului Județean Vaslui au prezentat peste 20 de proiecte legate de sport, reciclare, centre de educație, sală de volei, proiecte care ar putea deveni, cel puțin o parte din ele, realitate. Trebuie să spunem că un alt proiect al acestor tineri care s-a concretizat deja este cel al băncilor inteligente. Proiectul a fost votat de consilierii locali și a primit finanțare. De asemenea, prezent la întâlnire, președintele Dumitru Buzatu a ținut să le amintească tinerilor că ei sunt schimbarea și acest lucru se va întâmpla, fără doar și poate. ”În ceea ce privește schimbarea, aceasta se va întâmpla, chiar dacă vrem sau nu vrem, și locul nostru va fi preluat de voi. Observ cu bucurie că deja, în rândul tinerilor, s-a format simțul civic întâlnit la preocuparea voastră pentru locul în care trăiți și creșteți”, a spus Dumitru Buzatu.