Poliția economică în război cu comercianții certați cu legea. Patru infracțiuni și 38 de amenzi, bilanțul a două zile de controale

0
1094




În perioada 27-28 noiembrie 2021, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au desfășurat activități în vederea prevenirii si combaterii ilegalităților ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.









Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat acțiuni, pe raza județului Vaslui, care au avut drept scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.

Activitățile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (combaterea spălării banilor, a evaziunii fiscale și a altor evenimente negative ce pot afecta siguranța cetățeanului), precum și pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în conformitate cu Legea nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați 60 de agenți economici și legitimate peste 50 de persoane. A fost constatată săvârșirea a 4 infracțiuni, dintre care oinfracțiuneprevăzută delegislația privind mărcile și indicațiile geografice, unaprevăzută delegislațiaprivind dreptul de autor și drepturile conexe, o infracțiune de ”contrabandă” și oinfracțiune de efectuarea de orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Au fost aplicate un număr de 38de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 67. 500 de lei. Dintre acestea, 18 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de legislația privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Mai mult, au fost confiscați peste 5.200lei și bunuri în valoare de peste2.000 lei care erau comercializate fără documente legale de proveniență.