Primarul Pavăl promite că va redeschide locurile de joacă pentru copii, situație tensionată!

0
252




REVENIREA LA REALITATE… Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a anunțat ieri că s-au deschis, începând cu 22 iunie, cele trei creșe din oraș, urmând ca de luni, 6 iulie, să fie deschise și șase grădinițe, pentru care există solicitări din partea părinților.









Cea mai mare problemă a primarului, în raport cu părinții vasluieni, este cea a locurilor de joacă pentru copii, care stau închise din luna martie.

Avem o problemă în comunitate și cred că voi găsi și rezolvarea. La începutul săptămânii viitoare, luni sau marți, voi convoca Comitetul Local pentru Situații de Urgență, pentru a discuta problema terenurilor de sport din curtea școlilor și pe cea a terenurilor de joacă pentru copii. Am vorbit cu directorii școlilor și nu știu cum să procedeze. Vom căuta să identificăm cadrul legal pentru a le pune în funcțiune. În prezent, copiii sunt pe aleile orașului, în centrul civic și trebuie să vedem ce facem. Mă întâlnesc cu părinții, care îmi reproșează că este vacanță, dar locurile de joacă sunt tot închise. Au dreptate, din păcate”,

spune edilul Vasluiului.

Făcând un bilanț al modului în care comunitatea vasluiană a trecut prin pandemia de Covid 19, primarul a spus că „în oraș nu au fost înregistrate focare de transmitere comunitară, iar municipalitatea monitorizează persoanele aflate în izolare la domiciliu, ceea ce înseamnă că ne-am făcut datoria, iar populația ne-a ascultat sfaturile”. Totuși, recunoaște primarul, în ultimele zile au fost depistate pozitiv, ca având Covid 19, două persoane, care au ajuns la spitalul din Bârlad.

În cursul lunii iunie 2020 nu am avut persoane carantinate la domiciliu, fiind 624 de persoane izolate la domiciliu, cazuri pe care noi le-am monitorizat prin Direcția de Asistență Socială. Nu am avut situații de încălcare a legii privind protecția împotriva coronavirusului. Au fost 40 de persoane în izolare fără venituri, pentru care am asigurat produsele alimentare”,

a explicat Vasile Pavăl.