Război total pentru putere, la Șuletea! Primarul acuză contracandidații că otrăvesc fântânile și opresc apa în sate!

0
309




CINE IA MĂSURI?… Scandal fără precedent în administrația locală. Cu două luni înainte de alegerile locale, primarul comunei Șuletea, Ciprian Tamaș, anunță, furios, faptul că contracandidații săi la postul de primar otrăvesc fântânile cu motorină sau că opresc apa în mod intenționat, în mai multe sate, pentru ca lumea să-i sară în cap.









Războiul declarațiilor de pe Facebook a atins aseară cote de neimaginat în urmă cu câteva zile. Dar, iată de la ce a început totul.

Vineri dimineață, primarul Tamaș spunea că se întâmplă lucruri foarte grave, care țin de sănătatea publică. „Pentru persoanele care au pământ la ieșire din Șuletea (spre Floreni) și rămân fără apă pe câmp, nu mai luați apă de la această fântână, deoarece aceasta apă are gust de motorină!!! Dacă ajungeți acolo, puteți observa sticle aruncate de motorinăîn ea, are un miros puternic”,

a sunat una de postările de vineri, care a pus pe jar toată comuna.

„Sunt consternat de modul în care cel mai disperat candidat de la alegerile locale de anul acesta își alege modul de a convinge oamenii să îl voteze! La Fedești, Rășcani și Jigălia, echipa ieftină a candidatului ne oprește pompele de apă, umblă la robinetele de presiune, închid și deschid la întâmplare văni pentru a ne deranja sistemele de aducțiune cu apă din aceste localități și pentru a crea o masă de nemulțumire la adresa primarului! Din aceste motive, apa, atunci când ajunge în casele oamenilor după pauze repetate, ajunge tulbure sau chiar și cu nisip!

La Șuletea, aceeași oameni de doi lei din echipa pretendentului, dau drumul la apă aiurea prin grădini, fentând apometrul prin metode doar de ei știute, pentru a nu ajunge apa la fiecare gospodărie! Și aici promit că îi vom identifica pe toți și îi vom da pe mâna poliției, punându-i și pe un panou al rușinii instalat la vedere, în fața primăriei!

Joi, de cel puțin 3 ori pompa de la Jigălia a fost oprită! Lacătele de la cămine au fost sparte, vana de la intrare în Jigălia a fost oprită de-asemenea! și noaptea v-ați bătut joc de noi! Vom pune camere ascunse și vă vom face plângeri la poliție, neisprăviților!

Datorită acestor cretini, a crescut brusc presiunea apei în Rășcani, ducând la spargerea conductei între Rășcani și Jigălia!

Sistemele de aducțiune cu apă din toate satele au funcționat impecabil până acum, dar vă promit că îi vom descoperi! Vor plăti scump pentru aceste acte criminale!!!”,

a postat, ulterior, Ciprian Tamaș.

Seara trecută, s-a ajuns la atacuri fără precedent între primarul Tamaș și oameni din comună, care ar fi contracandidați ai acestuia la primărie.

De ce crezi că „nemernicii” care au turnat motorină în fântâna din deal sunt contracandidații tăi? De ce, tot ce se întâmplă rău în comună consideri că vinovați sunt contracandidatii? Tu și când plouă prea mult găsești vinovați pe cei ce aspiră la postul de primar… Și când nu plouă, este secetă, tot ei sunt de vină! (…) Cum de-ți permiți să învinovățești oamenii? De ce, dacă deții informații, cum pretinzi, nu le oferi celor abilitați să facă cercetări? De ce categorisești pe cei din jur numindu-i „nemernici”? Ce fel de primar ești tu, dacă nu știi să-i accepți pe cei din jur? De ce dezbini comunitatea, îndemnându-i pe oameni la ură? Nu cred că nu pui ipoteza că alții au făcut acest lucru! (…) Mi se pare la fel de criminal gestul tău, ca și al persoanei/lor care au aruncat motorină în apă…”,

a scris un localnic, pe nume Andrei Munteanu.

Imediat, a venit și replica primarului.

„Spre deosebire de tine, Dan David, alias Andrei Munteanu sau Bogdan Botiș, eu mai am și treabă acasă! Măcar sâmbăta, pentru că în cursul săptămânii sunt plin de treabă cu comuna! Tu ești artizanul acestor nenorociri, dar voi trece și peste acestea, ca de fiecare dată de altfel! Voi face un nou puț și voi aduce un bazin de 100 de metri cubi, să ajungă la toată lumea apa! Nu te mai bucura că nu este apă, că oricum nu vei câștiga capital electoral de pe aceste nemulțumiri pe care tot tu le provoci!

Oricum, am fost învățat cu greul și nu mă voi împiedica de un ciot, cum a spus marele nostru domnitor, Mircea cel Bătrân!

Și nu uita, vei plăti scump în fața lui Dumnezeu aceste gesturi ordonare la care apelezi atât de des în ultima perioadă!”,

a scris Tamaș.

Scandalul ia amploare și suntem curioși ce reacție va avea Poliția în fața acestui atentat la siguranța a sute de cetățeni, prin otrăvirea apei.