Polițiștii au dat buzna în piscine, controale la măștile de protecție!

0
218




MASCA, LA CONTROL!… Peste 170 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști și jandarmi – au acționat, la nivelul județului Vaslui, sâmbătă seara, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei COVID-19.









Au fost vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile și terasele. În cadrul acțiunii au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun.

Astfel, la nivelul județului Vaslui au fost verificate 121 de societăți comerciale (terase, piscine, etc) și legitimate peste 250 de persoane.

Au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale in valoare de 39.045 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, pentru participarea la activități în spații pentru care au fost instituite restricții, pentru încălcări ale prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, pentru încălcări ale prevederilor H.G. 857/2011 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice, dar și pentru abateri la regimul circulației rutiere.