Vasluienii cer desființarea Poliției Locale. Petiție contra polițiștilor locali!

0
370




MARE VÂLVĂ… În mediul online a apărut o petiție prin care, zeci de mii de români cer desființarea Poliției Locale, întrucât, spun aceștia această instituție este inutilă, deoarece există Poliție și jandarmerie. Petiția a fost semnată până acum de 33.000 de români, printre care se numără și locuitori din Vaslui, Bârlad sau alte orașe.









Semnatarii susțin că se impune desființarea Poliției Locale, pentru faptul că angajații acesteia nu au pregătirea corespunzătoare unei asemenea meserii.

La Vaslui, de exemplu, au fost situații în care primarul Vasile Pavăl le-a atras atenția polițiștilor locali să-și schimbe atitudinea.

„Le-am spus-o și lor și cred că nu scapă. O să fiu al doilea primar din România care semnează desființarea lor. A fost primarul de la Darabani, de la Botoșani, probabil urmez eu. Semnez desființarea lor, nu se poate așa ceva.

Măi, fraților, în activitatea dumneavoastră sunt și măsuri de prevenție, nu sunteți doar cei cu pistolul. Cel mai simplu e să amendeze, iar amenzile afectează bugetul, că nu le poți încasa, te înscrii cu anumite sume. E o întreagă tevatură. Lor le este simplu să spună că au dat amenzi. Acesta este mod de rezolvare?”,

spunea primarul Pavăl, la începutul anului.

Cum se va finaliza petiția și ce urmări va avea în plan legislativ, vom vedea. Până atunci, iată textul acestei solicitări cetățenești:

„Buna ziuă. Adunăm semnături pentru desființarea Poliției Locale, care funcționeaza ca și o poliție comunistă. Nu au nicio pregătire, incompetenți, inculți, încrezuți. Avem Poliție, nu mai avem nevoie de mafia primăriilor care adună bani din așa zise parcări ilegale și ridicări auto. Asa ca DESFIINȚAȚI poliția primăriei!!!”.