Polițistul anti-PSD, din nou pe șosele!

0
602




BRAVO LUI!… Cu o lună de zile în urmă, la Murgeni se petrecea un fapt care irita întreaga comunitate. Un respectat agent de poliție din oraș, Marius Vasile Stan, era concediat de către șefii din IPJ Vaslui, pe motiv că acesta redistribuia pe pagina sa de Facebook mai multe postări critice sau ironice la adresa unor lideri PSD, precum Liviu Dragnea, Marian Oprișan, Petre Daea, Eugen Nicolicea.









De câteva săptămâni, însă, Stan este din nou în activitate, de data aceasta la postul de la Berezeni. Agentul de poliție a contestat decizia concedierii direct la inspectorul general al Poliției Române. Până la soluționarea contestației, omul legii a fost repartizat la un post din apropierea Murgeniului, acolo unde își face datoria, ca și până acum.

Scandalul, declanșat de actul de demitere semnat de comisarul-șef Gabriel Panțâru, șeful IPJ Vaslui, a pus pe jar Murgeniul.

Peste 900 de locuitori din Murgeni cer ca agentul lor de poliție să fie lăsat să-și facă treaba și să se întoarcă în oraș, într-un memoriu adresat ministrului de Interne, Marcel Vela.

„Este evident un abuz și are legătură cu faptul că postările mele de pe Facebook aveau legătură cu PSD. Domnul Panțâru (comisarul șef Doru Gabriel Panțâru, n.r.), șeful IPJ Vaslui, a fost numit la conducerea inspectoratului în timpul guvernării PSD”,

acuză agentul demis.

Primele pagini din decizia lui Panțâru de a-l destitui din funcție pe Stan este plină cu exemple de postări anti-PSD pe care polițistul le-ar fi redistribuit pe pagina sa de Facebook și, mai mult decât atât, a dat și like. Deci, un Like în munca de polițist îți poate aduce concedierea la Vaslui!

„În perioada 1.04.2019-8.10.2019 agentul șef adjunct de Poliție Stan Marius a difuzat în mod constant pe pagina sa de socializare mai multe imagini și a redactat diferite comentarii referitoare la imaginile postate de alți utilizatori în mediul on-line, postări care au un caracter politic/imoral/ care instigă la indisciplină, denotă lipsă de respect față de șefi, expramându-și preferințe politice în public”,

au considerat șefii IPJ Vaslui.

De exemplu, pe 19 aprilie 2019 a preluat o fotografie a lui Liviu Dragnea pe care era scris „NimicEștiTu”, un slogan al mișcărilor Rezist care îl criticau astfel pe Dragnea deoarece la o întălnire politica i-ar fi răspuns „Nimic ești tu” unui cetățean care îl critica că nu a făcut nimic pentru România.

„Ceea ce mi se impută mie fac toți polițiștii, dar nu sunt cercetați. Mi-au fost făcute multe șicane. Eu activam la Rutieră, dar nu aveam acces la alcooltest. Are legătură și cu traficul de țigări din zonă”,

a fost replica lui Marius Stan.