De cine se teme cel mai mult ministrul Tătaru: de Covid 19 sau de Buzatu?

0
473




NU ARE CURAJ!?… Nelu Tătaru, președintele PNL și ministrul în funcție la Sănătate, nu pare să aibă curaj să se înfrunte cu PSD-ul lui Buzatu – care i-a „intrat în sala de operație”! – așa că îl scoate la bătaie pe tânărul și ineficientul director al Casei de Asigurări de Sănătate, Marius Arcăleanu.









În timp ce, la București, dă de pământ cu liderii PSD, pe motiv că social-democrații frânează măsurile anti-Covid, la Vaslui, Tătaru face un joc inexplicabil, care i-a scos din sărite pe colegii lui de partid.

„Cum să ne ceri să-l susținem pe Arcăleanu la funcția de președinte? Chiar așa de proști ne crede Tătaru? Dacă ar candida el, ne-am bate din toate puterile cu PSD-ul condus de Buzatu. Dar, așa? Arcăleanu?

El, Tătaru, stă ascuns la București și ne pune pe noi la Vaslui să ne batem pentru Marius Arcăleanu? S-o creadă el că ne vom implica în campanie, dacă directorul de la Casa de Sănătate rămâne candidatul PNL la Consiliul Județean”,

spune un liberal cu greutate din județ, la adăpostul anonimatului.

Mai mulți lideri PNL din județ acuză un blat Tătaru-Buzatu, prin aceea că șeful liberalilor ar fi cedat în mod evident în lupta pentru postul de președinte al Consiliului Județean, anunțând un candidat care a luat doar 12% în campania pentru primăria Vaslui, în 2016.

În cazul în care Arcăleanu rămâne candidatul PNL la președinția CJ Vaslui, un lucru este sigur: Buzatu va câștiga un nou mandat, fără să facă un minim efort, în timp ce liberalii abia dacă vor primi numărul de mandate actuale din CJ Vaslui.

Sunt și două scenarii legate de Tătaru, în această luptă pentru cea mai importantă funcție din județ.

Fie Tătaru se teme că un eșec în fața lui Buzatu i-ar submina autoritatea din partid, iar Orban și Iohannis l-ar privi cu alți ochi, fie că ministrul Sănătății vrea să candideze la Parlament, fără să aibă în spate un eșec la locale.

Dar, despre cum se va termina aventura liberalilor, vom scrie în curând.