Variantă-șoc discutată pe holurile Prefecturii! Va fi prefect de la ALDE, liberal-democrații vasluieni trec la Nelu Tătaru!?

0
2471




Zvonuri neconfirmate oficial indică faptul că Vasluiul va avea prefect de la ALDE, ca urmare a anunțatei fuziuni cu Partidul Național Liberal. PNL negociază în aceste zile o fuziune cu ALDE, partid care numără 15 primari și câteva sute de consilieri locali și județeni. “Toate sondajele pe care le-am comandat arată PNL între 19 și 22%. O fuziune cu PMP și ALDE ne-ar duce spre 25%, pentru că primarii ar trage în campanie pentru PNL”, susține unul dintre vicepreședinții liberali, la nivel național.









Sursele noastre vorbesc deja de unele negocieri care s-ar purta între Daniel Olteanu, liderul județean și președintele ALDE național, cu Nelu Tătaru, președintele PNL. S-ar părea că Daniel Olteanu ar fi dispus să se reîntoarcă în PNL, deși modul în care a fost scos din partid de Tătaru nu poate fi uitat așa de ușor. Olteanu ar fi negociat cu PNL ca funcțiile de prefecți care ar reveni celor de la PNL. în două județe, Vaslui și Botoșani, să revină oamenilor din ALDE. Așa s-ar explica faptul că, la Vaslui, se întârzie cu numirea noului prefect. Conform discuțiilor de anul trecut, Daniel Onofrei ar fi trebuit să fie prefect din partea PNL, însă discuțiile și negocierile cu ALDE ar putea schimba total harta politică a județului Vaslui.