Zeci de mașini cu numere de Ucraina au luat cu asalt Vama Leușeni! Martor ocular: ”Se stă de două ore la coadă, sunt coloane de mașini ucrainene”

0
1352




Aglomerație de nedescris la Vama Leușeni, cea mai mare vamă a Republicii Moldova. Conform unor martori oculari, zeci de mașini cu numere de Ucraina ies din țara vecină și se îndreaptă spre România, cel mai probabil oameni care fug din calea războiului. ”Sunt coloane de mașini ucrainene, aici, în Vama Leușeni. De două ore, stăm la coadă. Cred că au plecat de frica războiului”, a spus un martor ocular, pentru Vasluianul.ro.









Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunţat, joi, că au fost stabilite puncte de primire pentru refugiaţi în judeţe de graniţă cu Ucraina. „Pentru început am stabilit şase sau şapte judeţe unde vom avea puncte pentru primire refugiaţi. Avem pregătite toate materialele pentru asta, am activat aceste puncte”, a spus ministrul, într-o intervenție la Digi24.

„Pentru început am stabilit şase sau şapte judeţe de graniţă unde vom avea puncte pentru primire refugiaţi. Sigur că vom primi şi sprijinul unor ţări din Uniunea Europeană dacă va fi cazul, inclusiv trupele care sunt în România în acest moment au specialişti din această zonă pentru gestiunea fluxurilor de refugiaţi. Avem pregătite toate materialele pentru asta, am activat aceste puncte”, a afirmat Dîncu, la Digi 24.