Aici, se vor distra și vor învăța zeci de copii ai Bârladului! Lucrările avansează în termen, anunță primarul Boroș

0
511




Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, a anunâat că, la aproape trei săptămâni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, Proiectul „Modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit nr. 8” a demarat în forță. Constructorul (Asocierea SC Urban Proiect SA și SC KTZ Internațional SRL) lucrează, deja, pe două fronturi: la fundația noii clădiri și în interiorul actualului imobil ce urmează a fi modernizat.
„Am constatat că acest proiect, unul dintre cele la care am ținut cel mai mult să îl văd demarat, merge foarte bine. În final, actul educațional din Bârlad, în ansamblu, va avea de câștigat, întrucât prin această unitate vor trece multe generații, care se vor bucura de condiții moderne de învățare. Strădaniile noastre se îndreptă întotdeauna către susținerea învățământului bârlădean, care este un domeniu prioritar pentru mandatul”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Proiectul investițional de la Grădinița nr. 8 prevede o extindere a clădirii actuale, care va adăposti, la parter, o sală multifuncțională ce va comunica direct cu clădirea existentă și o bucătărie cu spații anexe. La etaj, unitatea va avea două săli de grupă cu grupuri sanitare și depozite noi. În curte va fi amenajat un modern loc de joacă pentru copii, cu dale de cauciuc dispuse pe strat de nisip. Valoarea estimată a proiectului este de 3.027.426,08 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene. Termenul de execuție a lucrărilor este de 16 de luni de la semnarea contractului de lucrări.