De astăzi, vine urgia controalelor la Vaslui! Premierul cere controale pe terase și în benzinării!

0
278




VIN AMENZI MARI, NU VĂ JUCAȚI!… Premierul Ludovic Orban le-a cerut prefecților și șefilor de instituții deconcentrate să amplifice controalele pentru a asigura respectarea regulilor de protecție a sănătății oamenilor.









De astăzi, mai precis, polițiștii și jandarmii din județul Vaslui merg în controale la terase, restaurante, piețe, supermarketuri, benzinării, transport public sau parcuri pentru a asigura respectarea regulilor în vederea evitării răspândirii coronavirusului.

„Este clar că există zone și activități unde ne confruntăm cu o încălcare mai gravă a regulilor, unde există riscuri majore pentru sănătatea cetățenilor care participă la aceste activități sau intră în contact cu alți oameni.

Aceia care nu respectă regulile vor fi sancționați în conformitate cu prevederile legii. Este clar că avem, pe baza analizei pe care am desfășurat-o, o creștere a numărului de cazuri, iar această creștere a numărului de cazuri ne indică printre zonele prioritare centrele urbane.

De asemenea, este clar că pe litoral sau în stațiuni, stațiuni de munte sau în alte zone existăîncălcări semnificativ ale regulilor„,

a declarat Ludovic Orban.

Acesta spune că este nevoie de controale în supermarketuri, în piețe, în special în cele aflate în spatii închise,

„Transportul pe cale ferată, transportul feroviar, în special transportul spre destinațiile de vacanță, spre mare, spre munte sau spre destinații care asigură trenuri pline, trebuie asigurat în mod obligatoriu respectarea regulilor. Transportul intrajudețean, transportul cu autocare, de asemenea, poliția de circulație, ISCTR-ul vor trebui să fie extrem de prezenți. Transportul feroviar, aveți Poliția TF, care va trebui să fie extrem de activă și să asigure respectarea regulilor

Si în benzinării avem probleme, în special în cele care duc spre destinații de vacanta. și asta nu v-o spun din auzite, v-o spun din experiența proprie. Oamenii alimentează și, dacă nu au mască, ca să plătească sunt lăsați să intre fără mască, ori asta nu este acceptabil.

Benzinăriile trebuie să se adapteze situației și să găsească o modalitate, ca și pentru cei care nu au mască să aibă posibilitatea să-și achiziționeze o mască înainte de a intra în spațiu închis, nu mai vorbesc de alte activități care se petrec în benzinării, unde se stă la coadă și unde dacă ai pe cineva fără mască, riscă să trasmită virusul la foarte mulți oameni”,

a tunat premierul.

Concluzia? Dacă veți intra în piețe, în benzinării sau în alte locuri închise și nu purtați mască, veți primi amenzi. Care nu sunt tocmai mici!