Ortoped cu Covid de la Vama Veche, alertă la SJU!

0
225




TOATĂ LUMEA LA TESTĂRI!… Sunt patru cazuri de medici infectați cu Covid 19, la Spitalul județean de Urgență, acolo unde situația pare să stea pe un butoi de pulbere. Pe lângă cei doi medici de la ORL, despre care s-a tot scris, a mai apărut un caz de coronavirus la un ortoped și la un chirurg, ambii descoperiți în urma testărilor de marți.









Scandalul ia amploare, pentru că în rândul medicilor se vorbește despre faptul că ortopedul de la Spitalul Județean ar fi fost plecat la Vama Veche, în concediu, și de acolo ar fi adus virusul în spital.

Mai mult, conducerea SJU Vaslui caută toate soluțiile pentru a opri răspândirea virusului în spital, fiind testate sute de cadre medicale. Se pare că o soluție de ultimă oră anunțată de conducere ar fi ca toți angajații Spitalului Județean de Urgență să fie testați la întoarcerea din concediile de odihnă, pentru a exista siguranța că nu se va repeta cazul medicului ortoped, care a adus virusul în spital.

Să mai spunem că spitalul suport Covid de la Bârlad se umple, de la o zi la alta, cu bolnavi de coronavirus. Conform datelor oficiale, în județul Vaslui numărul de cazuri confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 231 (43 de persoane internate în spitalul Bârlad, decedate – 22 de persoane, 151 de persoane vindecate și 15 persoane pozitive la domiciliu).

Și un element de ultimă oră: pe surse, am aflat că șoferul de pe microbuzul CSM Vaslui ar fi internat la Bârlad, fiind sub supravegherea medicilor de acolo.