TABEL Județul Vaslui este sub COD GALBEN de ploi, luni! Vezi cât a plouat în week-end pe fiecare zonă în parte!

0
654




Autoritățile din județul Vaslui sunt în alertă și monitorizează situația râurilor, după ce au fost emise mai multe coduri galbene de ploi și vijelii, în ultimele 24 de ore. La Vaslui, în aceasră dimineață, plouă liniștit, iar vremea nu pare să se liniștească în cursul zilei. Vasluiul, alături de alte câteva zeci de județe, este sub avertizare Cod Galben de ploi și vijelii.









COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Ploaia de luni vine în contextul în care, în week-end, peste județul Vaslui a plouat destul de puțin, cantități nesemnificative, conform tabelelor de mai jos, cu ploile din ziua de sâmbătă și cele din seara zilei de duminică.