FOTO, VIDEO Drumarii de la Viacons Rutier Huși nu se dezmint! Drumuri impecabile, europene, predate comunității din Dimitrie Cantemir!

0
1605












Comuna Dimitrie Cantemir se modernizează pe zi ce trece, iar faptul că, în locul vechilor ulițe pline de noroaie au apărut drumuri de asfalt, realizate impecabil, cu șanțuri pentru scurgerea apei, podețe sau poduri refăcute contribuie din plin la imaginea unei comune europene. Vineri după-amiază, conducerea Viacons Rutier Huși, alături de diriginte de șantier, proiectant, echipele de ingineri care au lucrat aici, au predat comunității din Dimitrie Cantemir peste 3,6 km de drumuri sătești și comunale executate la standarde europene. Un moment fericit pentru o comună care arată bine, curată, cu oameni muncitori.

“Astăzi, punem capăt proiectului lucrărilor de asfaltare care s-a derulat în localitățile Urlați și Grumezoaia. Spunem noi că am reușit să rezolvăm o parte din problemele cetățenilor din aceste două localități precum și o parte din problemele locuitorilor comunei Dimitrie Cantemir. Ne-am mișcat într-un timp foarte scurt, asta datorită și constructorului, care a fost foarte serios. Firma Viacons Rutier s-a dovedit a fi, încă odată, foarte profesionistă, și o recomand tuturor primarilor care au proiecte de infrastructură în derulare. Am colaborat foarte bine cu acești specialiști, nu au fost probleme pe timpul derulării lucrărilor și sunt foarte mulțumit cum a decurs acest proiect.

Tot cu Viacons Rutier mai avem un proiect în derulare, prin PNDL1, și acolo suntem foarte aproape de finalizarea lucrărilor, în câteva luni intenționăm să fim pregătiți pentru recepție și cu tronsonul respectiv de drum. Și acel proiect, ca și cel unde ne aflăm astăzi, vor contribui la reabilitarea infrastructurii rutiere a comunei Dimitrie Cantemir.

Trag nădejde că vom mai avea finanțat și proiectul de pe Anghel Saligny, și acolo vorbim de lucrări importante, care se vor derula pe toate satele componente ale comunei noastre și care cuprind o suprafață de 11,34 kilometri de asfalt. Ca fiecare primar, aștept ca acest proiect să primească finanțare, pentru a pune la punct un capitol care până acum câțiva ani a fost deficitar, aici mă refer, desigur, la infrastructura rutieră.

Puțin câte puțin lucrurile se mișcă și se mișcă în bine și în comuna Dimitrie Cantemir, poate nu cu cursivitatea pe care și-o doresc cetățenii comunei noastre, asta și pentru că noi, ca autorități locale, suntem dependente de banii care ne sunt alocați”, a declarat Mihai Acsinte, primarul comunei Dimitrie Cantemir.

Așa cum se întâmplă de multe ori, fostul primar, în cazul de față Dumitru Roman, a pus bazele proiectului, iar actualul primar, Mihai Acsinte, a finalizat lucrările. Prezent la recepția de la Dimitrie Cantemir, vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan, a ținut să mulțumească și fostului primar pentru implicarea de care a dat dovadă.

”Vreau să-i mulțumesc domnului primar pentru invitația de a fi prezent la această recepție, administrației publice locale anterioare, dar și celei de azi pentru că au dus mai departe aceste proiecte. Dacă ar fi să-l citez pe domnul primar e adevărat că începi proiectul într-un mandat și-l finalizezi în următorul”, a spus Trifan.

Emoționat, managerul general al companiei Viacons Rutier Huși, ing. Ioan Ciomaga, a recunoscut că sunt mari așteptări de la programul Anghel Saligny, un program care ar trebui să dea de lucru tuturor companiilor din domeniu.

„Noi, constructorii, facem oamenii fericiți și așa este. Nu doar noi, Viacons, ci și celelalte societăți din județul Vaslui, care au lucrări în comunele noastre.

Domnul primar Acsinte, domnul vicepreședinte al Consiliului Județean, Ciprian Trifan, ne mulțumeau nouă, dar eu cred că ar trebuie să aducem mulțumiri, înainte de toate, Ministerului Dezvoltării, că ei ne-au dat șansa de a realiza aceste lucrări. În comuna Dimitrie Cantemir mai avem o rețea de 8 kilomentri de drum, prin PNDL1 și în acest fel încheiem activitatea cu Programul Național de Dezvoltare Locală.

Declar public că suntem liberi, putem veni în orice comună pentru a implementa proiectele de pe programul Anghel Saligny”, a spus managerul general de la Viacons.