Masă la restaurante, pentru persoanele de vârsta a treia din Vaslui. Iată cine va primi bonuri de masă!

0
235




DECIZIE… Persoanele din județul Vaslui, în vârstă de peste 75 de ani, care beneficiază de pensia socială minimă garantată, de 704 lei, urmează să primească bonuri de masă, conform unui document aprobat ieri de Guvernul României. Mii de vasluieni trăiesc, acum, pe baza pensiei minime garantate și vor primi aceste bonuri.









Persoanele vizate de această măsură vor primi lunar tichete electronice în valoare de 180 de lei, pe care le pot folosi pentru a achiziționa mese calde de la unitățile autorizate, a explicat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

„Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani și cu 704 lei la care mă tot gândesc. Aproximativ 130 milioane de euro pentru acest program finanțat din fonduri europene, fiecare persoană urmând să primească 180 lei/lună sub forma tichetelor electronice. Se vor folosi doar pentru achiziționarea mâncării calde de la unitățile autorizate”,

a scris Violeta Alexandru.

Bonurile valorice vor fi transmise beneficiarilor de către primării.

„Art. 5

  • (1)Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă pentru destinatarii finali în cadrul S.N.S.P.V.P.A este de 180 de lei/lună. Valoarea tichetului social pe suport electronic pentru mase calde poate fi actualizat anual prin hotărâre a Guvernului adoptată cu cel puțin 90 de zile înainte de încheierea anului calendaristic pentru anul calendaristic următor.
  • (2) Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde emise nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.
  • (3) Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea serviciilor de servire a mesei calde pentru care au fost emise, conform instrucțiunilor entității achizitoare.
  • (4) Se interzice unităților afiliate acordarea unui rest de bani la tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde”,

scrie în Hotărârea de Guvern adoptată ieri.

La începutul anului, aproximativ 900.000 de persoane erau beneficiari ai pensiei sociale minime garantate în valoare de 704 lei.