Andrei Abutoaie (Partidul Verde): Recomandat de Florin Călinescu, candidat la primăria Vaslui!

0
714




Andrei Abutoaie

O ALTERNATIVĂ POLITICĂ… Partidele verzi din Europa sunt pe val în mai multe țări, în contextul în care milioane de alegători din UE s-au săturat de partidele tradiționale și au dorit o soluție aparte. În România, mișcarea pentru verzi, devenită Partidul Verde, este condusă foarte atent de către omul de televiziune, actorul Florin Călinescu, un adevărat vulcan politic.









La Vaslui, iată, de câteva luni, a prins contur organizația județeană a Partidului Verde, iar numele de care vă vom vorbi acum este reprezentativ pentru noua clasă politică a orașului, tineri sub 40 de ani, care doresc schimbarea.

Andrei Abutoaie este un fost consilier local vasluian, în mandatul 2012-2016, un om cu o carieră frumoasă la catedră. Fost profesor la Colegiul Economic „Anghe Rugină”, Andrei este acum asistent universitar la Universitatea „Constantin Stere”, din Chișinău. S-a născut la Vaslui și, din postura vasluianului care dorește o schimbare a anunțat că va candida la primărie.

„Anunț, în mod oficial, candidatura mea la primăria Vaslui, pentru alegerile din 27 septembrie 2020, din partea Partidului Verde.

Și vreau să mai anunț că nu sunt singur în această campanie, alături de mine sunt sute de tineri vasluieni, care doresc schimbarea. Vreau să spun, clar și tare: „Nu, democrației cu jumătate de măsură”.

Am fost consilier local și am văzut cum funcționează administrația municipală, iar prima mea grijă va fi crearea de locuri de muncă”, a spus, ieri, președintele Partidului Verde, organizația județeană Vaslui.

Abutoaie a lucrat, pentru o perioadă, la Iași, acolo unde, spune el, „salariile oamenilor sunt la 700-800 de euro, pe când salariile de la Vaslui sunt ultimele din România”. Colegii săi au trecut, la începutul anului, la Partidul Verde, al lui Florin Călinescu, așa că a decis să treacă și el la Verzi.

„Parcă trăim pe altă lume! Mă uit la foștii mei elevi de la Rugină, 98% îi vezi lucrând pe afară, pe un șantier în Londra, șoferi în nu știu ce țară sau menajere în Italia. Tinerii au fugit din Vaslui, din cauza sărăciei, iar eu îmi doresc ca prin politicile pe care le voi aplica să-i aduc înapoi”,

spune Abutoaie.

Cartea de vizită a tânărului candidat al Partidului Verde la primăria Vaslui este legată, în mod clar, de acest oraș: 38 de ani, vasluian prin naștere, studii medii la Liceul cu Program Sportiv, facultatea la FEAA, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași. Fost profesor la Rugină, actualmente asistent universitar la Chișinău.

„Pentru mine, educația va fi primordială, dacă voi ajunge primar. Sunt trei obiective pe care le voi urmări: investiții și crearea de locuri de muncă, readucerea tinerilor în Vaslui și investiții de mediu reale pentru municipiu”,

spune Andrei.

Până acum, tânărul președinte al Verzilor Vasluieni a strâns 1.108 adeziuni. Cei care doresc să fie alături de Partidul Verde îl pot suna pe Andrei la 0751/566982, pentru a afla în ce mod pot schimba Vasluiul de mâine.