Șmecher din Albești, prins beat și fără permis, NOAPTEA, prin centrul Vasluiului! A primit amendă de 6000 de lei și dosar penal, pentru tupeul său!

0
427




Polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat de 31 de ani, din comuna Albești, care a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice, fără a deține permis de conducere și în timp ce se afla sub influența alcoolului.









În data de 28 mai 2022, aproape de miezul nopții, polițiștii Biroului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Ștefan cel Mare din municipiul reședință, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Brașov, condus de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Albești.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, autoturismul nu avea emisă asigurare obligatorie auto, inspecția tehnică periodică era expirată din luna aprilie 2019 iar autoturismul prezenta multiple defecțiuni tehnice.

Totodată, bărbatul nu a putut prezenta niciun act de identitate sau documente emise autoturismului pe care îl conducea.

În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și  ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amenzi în cuantum total de 6.075 lei. Complementar, a fost dispusă măsura reținerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.