VIDEO, FOTO Distracție la Bălteni, cu Fanfara de la Valea Mare, Zinaida Julea, Nadia Duluman și copiii fruntași la învățătură! Primarul Brașoveanu dă tonul la Zilele Comunelor!

0
1625




Cu un an în urmă, pe șesul din apropierea școlii din Bălteni, toată suflarea satului se aduna, sfioasă și speriată, la Ziua Comunei. Era pandemie de Covid și toată lumea era obligată să poarte mască, să păstreze distanța, nu erau permise dansuri, totul se desfășura sub controlul Jandarmeriei și Poliției. Bălteniul devenea prima comună care, după un an de pandemie cumplită, organiza Ziua Comunei. Meritul era al primarului Relu Brașoveanu, cel care a decis că viața trebuie să continue, chiar dacă virusul făcea ravagii.









La un an de la acele momente grele, i-am reîntâlnit pe locuitorii comunei Bălteni dornici de distracție, de muzică bună, de petrecere. Pentru că, și în acest an, comuna Bălteni dă tonul Zilelor Comunelor vasluiene. Și, pentru a demonstra că nu glumește atunci când e vorba de voie bună și distracție, primarul Brașoveanu a oferit, în deschiderea acțiunii propriu-zise, un concert al Fanfarei de la Valea Mare, Ivănești. Fie că au servit un mic sau un grătar, o bere sau un suc, locuitorii Bălteniului au demonstrat că iubesc muzica de fanfară și s-au simțit bine, zeci de minute, cât a durat acest concert.

Vremea a ținut cu organizatorii, nici prea cald, nici prea frig, o vreme perfectă pentru distracție. Primarul Relu Brașoveanu, alături de cunoscuta solistă de muzică populară vasluiană Nadia Duluman, au dat tonul acțiunilor propriu-zise. Primarul Bălteniului a avut oaspeți din tot județul, edili, parlamentari sau oficiali de la județ: primarii de la Delești, Cozmești, Lipovăț, Gârceni, Laza, deputații Eduard Popica, Irinel Stativă, senatoarea Gabriela Crețu, vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

”Pentru mine, Ziua Comunei Bălteni este o sărbătoare de suflet, care ne aduce împreună după o pandemie grea. În 2020, nu ni s-a permis să facem nimic, în 2021 nu ni s-a permis să ne apropiem unul de celălalt, nu ni s-a permis să dansăm, dar astăzi, în această zi frumoasă, ne adunăm la Ziua Comunei, cu mic, cu mare. Suntem la a 13-a ediție a Zilei Comunei Bălteni, care se desfășoară sub patronajul acestei administrații, acetei echipe minunate de la Primăria Bălteni. De la an la an, suntem mai uniți, mai determinați să realizăm proiecte deosebite pentru locuitorii comunei. Sunt convins că vă doriți să locuiți într-o comună frumoasă, curată, cu drumuri noi, școli noi, dispensar, stomatologie. Vă asigur că voi face tot ce trebuie pentru a transforma comuna Bălteni în comună europeană”, a spus primarul Brașoveanu.

S-au făcut multe investiții în comuna Bălteni, în ultimii ani, însă marile investiții au fost cele din Educație, în școli și grădinițe noi, la care elevii vin cu plăcere. Iar rezultatele au început să se vadă. Două foste eleve ale școlii Bălteni au terminat liceele din Vaslui ca șefe de promoție, alți elevi de la școala gimnazială au mers la olimpiade și s-au întors cu premii. Aceasta este moștenirea primarului Relu Brașoveanu, copii care se vor întoarce peste ani în comuna lor, ca specialiști, și vor ajunge, într-o bună zi, să conducă această comunitate de oameni muncitori. Cu toții, acești copii minunați ai Bălteniului, au primit diplome, o mică atenție din partea primăriei, cărți.

Iar, la final, după declarațiile oficiale, a venit timpul distracției. Pe scenă au urcat cei de la Millenium, de la Chișinău, iubita solistă moldoveancă Zinaida Julea, vasluianca noastră, Nadia Duluman, copii și trupe din Bălteni. A fost o zi plină, o zi memorabilă. Urmăriți mai jos discursurile oficiale, dar și momentele de distracție cu Fanfara de la Valea Mare.