Semafoare sau sensuri giratorii, la Huși? Primăria caută soluții pentru fluidizarea traficului de pe DE 581!

0
1204




Primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan, s-a întâlnit cu reprezentanți ai Poliției Locale și Poliției Rutiere municipale, pentru a analiza traficul de masini din oraș, de pe Drumul European 581 și pentru a găsi cele mai bune soluții de fluidizare, în anumite zone cu probleme. Una dintre zonele care dau mari bătăi de cap municipalității este cea din fața benzinăriei Lukoil, acolo unde, în anumite momente ale zilei, se fac mari cozi de mașini, din cauza trecerii de pietoni, dar și a fluxurilor de mașini care vin dinspre zona centrală și intră pe DE 581. Primarul municipiului a cerut să se facă un studiu privind cele mai bune soluții de fluidizare în acest punct, fie prin introducere unui sistem de semafoare, fie prin montarea unui sens giratoriu.









O altă zonă cu mari probleme este în apropierea complexului comercial de la LIDL, zona societății Ceracons, cum o cunosc hușenii. Aici, traficul de pe mai multe cartiere ale Hușului spre strada principală, care este și parte a DE 581, este blocat de foarte multe ori, din cauza aglomerației de pe drumul european. Și aici se analizează posibilitatea semaforizării intersecției, fapt care ar rezolva problemele din trafic.

Un aspect care nemulțumește atât autoritățile, cât și pe șoferii de TIR-uri sau pe cei aflați în trafic pe șoseaua de centură este legat de modul în care șoferii care locuiesc în blocurile de pe variantă, în zona bisericii SF. Gheorghe, blochează traficul, parcându-și mașinile direct în curbă. De foarte, foarte multe ori, TIR-urile se nimeresc față în față și se pot ciocni, deoarece șoferii din zonă refuză să lase banda liberă în curbă, astfel că mastodonții de 40-50 de tone ies pe contrasens.