Război TOTAL în PMP Vaslui! Președintele organizației județene, Ștefan Onilă, acuze DURE la adresa găștii controlate de Bichineț și Gangu!

0
1050




Invitat la emisiunea Polis+, a Universității ieșene ”Petru Andrei”, președintele filialei județene a PMP Vaslui, bârlădeanul Ștefan Onilă, a acuzat jocurile de culise ale unor baroni locali, care au încercat la începutul anului să-l dea jos, printr-o lovitură de palat, pe președintele partidului, Cristian Diaconescu. Printre cei care ar fi participat la lovitura de palat din interiorul PMP, ca fiind de partea deputatului Eugen Tomac, ar fi fost și Corneliu Bichineț, prim-vicepreședinte al PMP Vaslui, lucru cunoscut deja.









”S-a organizat un soi de congres (în februarie a.c.), ei spuneau că a fost un Consiliu Executiv Național înainte, dar nu este nimic adevărat. I-a fost întinsă o capcană dlui Cristian Diaconescu. A fost acel congres, s-a votat electronic, eu am fost unul din electori. Nu a fost un vot transparent. Din Vaslui, din cei 10 electori, 4 sau 5 erau cu Diaconescu, declarați, iar la nivel național nu ar fi ieșit niciodată, din 500 de voturi, 450 pentru dl. Tomac. E clar, au făcut totul ca să iasă dl. Tomac.

Vorbind de organizația județeană PMP Vaslui, s-a încălcat foarte flagrant democrația. Democrația internă de partid. În momentul în care s-a anunțat această discuție, între Cristian Diaconescu și Eugen Tomac, eu m-am declarat pentru dl. Diaconescu și am spus: ”Dacă dl. Diaconescu nu mai este de mâine în partid, eu îmi dau demisia chiar de mâine”. Mulți au stat în așteptare, unii consilieri au fost mâhniți de ceea ce se întâmplă.

Cel mai deranjant a fost faptul că am avut două personaje care s-au zbătut foarte mult să-și impună punctul de vedere al dlui Tomac: Maricel Gangu, care la vremea respectivă era președintele organizației județene PMP, și dl. Bichineț, vicepreședinte în Consiliul Executiv Județean, reînviat, ca să spun așa, pentru că dl. Bichineț a fost o mare perioadă bolnav. A fost o revenire în partid, premeditată, a dlui Bichineț. Domnia-sa a revenit în partid pe motiv că se simte mai bine și vrea să-și împărtășească experiența politică alături de noi. Am prevăzut ce va urma, dar mă gândeam că nu are atâta forță să revină. Imediat ce a fost pus în funcție, a început să-și dea articole prin ziar, să iasă la televizor, să-și dea impresii despre ceea ce se întâmplă la nivel național sau local, în nume personal.

Și-a făcut o campanie de prezentare a noului Bichineț, se pregătea pentru o funcție. Ba chiar s-a încercat să mă și elimine din funcție de președinte de organizație. Aveam ședință de lucru la Bârlad, cu consilierii din zonă, și ei (Gangu și Bichineț, n.r.) au venit să facă propagandă pro-Tomac. Înainte de ședință, m-au invitat la o cafea, iar dl. Gangu a spus că preia el frâiele ședinței. I-am spus că nu sunt de acord, că este orașul meu și eu i-am invitat pe ei, iar eu sunt președinte de filială locală. Bichineț a intervenit cu argumente, de genul: ”Tinere, ne lași? Știm noi ce facem”. Am acceptat să prezideze ei ședința, dar nu am fost de acord cu propaganda. Au făcut cam 45 minute de propagandă pro-Tomac, Bichineț a depășit timpul și oamenii au devenit nervoși. Dl. Bichineț și dl. Gangu au plecat cu coada între picioare, la Vaslui.

Ulterior, eram ales pe comunicate la nivel național, cu mesajele dlui Cristian Diaconescu, iar în momentul în care a venit dl. Diaconescu la Iași și eu am participat acolo ei au decis că am știrbit imaginea partidului. Ei au decis excluderea mea și dizolvarea organizației de la Bârlad, cum să scoți 200 de membri? Și-au dat cu stângul în dreptul.

Singurii susținători ai lui Tomac, din județul Vaslui, sunt Bichineț și Gangu. Atât!”, a spus Onilă, care acuză modul în care Bichineț și Gangu au încercat să-l dea afară din partid, deși a fost numit președinte al organizației județene.