Caz dramatic petrecut în zona Murgeni! Femeie de 76 de ani, din Cârja, salvată in extremis de un medic SAJ Bârlad, care era în drum spre serviciu! Intervenție în satul Popeni!

0
1416






În această după-amiază SAJ Vaslui a fost solicitată să intervină în localitatea Cârja pentru o pacientă în vârstă de 76 de ani ce prezenta dificultăți la respirație. A fost trimisă la caz cea mai apropiată ambulanță de tip B2 din substația Murgeni care a găsit pacienta în stare gravă. Echipajul medical i-a acordat primul ajutor și folosind sistemul de telemedicină a inițiat tratamentul medicamentos adecvat sub îndrumarea medicului coordonator din Dispeceratul Integrat Iași, ulterior plecând în regim de urgență către Spitalul Municipal Bârlad.

În localitatea Popeni, comuna Zorleni, pacienta a instalat un stop cardiorespirator, moment în care s-au inițiat manevre de resuscitare și a fost anunțat dispeceratul. A fost trimisă încă o ambulanță B2 din substația Bârlad pentru a ajuta la resuscitare și s-a luat decizia trimiterii la caz a elicopterului SMURD Iași.

Intre timp a ajuns la caz un medic SAJ care se îndrepta cǎtre Bârlad unde urma să intre în serviciu în tura de noapte. Acesta a oprit și s-a implicat activ în resuscitarea pacientei, astfel încât după aproximativ 40 de minute inima pacientei a fost repornită. Ulterior această a fost transportată pe terenul de sport din Popeni unde a fost predată în stare critică, intubată și ventilată mecanic, echipsjului medical de pe elicopterul SMURD care după stabilizare a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sf. Spiridon Iași.