Apel către populația Bârladului: dezvoltarea orașului și finanțările pe care le va primi depind de rezultatul Recensământului ! Sunt ultimele zile în care cetățenii se pot recenza, chiar și telefonic !

0
766




La finele săptămânii în curs, recensământul populației și locuințelor se va încheia, iar viitorul Bârladului va fi condiționat de rezultatele acestuia.









Municipalitatea locală, prin primarul Dumitru Boroș, lansează un nou apel către populație.

”Suntem într-un moment de răscruce, chiar hotărâtor pentru dezvoltarea viitoare a urbei noastre.  Statistica finală a recensământului trebuie să reflecte numărul de locuitori de care Bârladul are nevoie pentru a obține în continuare fonduri de la Guvern și de la Uniunea Europeană. Refuzul unor cetățeni de a fi recenzați va duce la falsificarea realității: adică în documente vom fi mai puțini decât suntem cu adevărat.

Un număr mic de locuitori va avea drept consecință eliminarea tuturor șanselor noastre de a beneficia de finanțări consistente, atât din fonduri externe, cât și din fonduri guvernamentale. Numărul de locuitori cântărește foarte mult atunci când se decid sau se solicită astfel de finanțări. Prin urmare, îi rog pe toți cetățenii să se recenzeze.

Au apărut tot felul de teorii care de care mai fanteziste, iar unii au ajuns să le creadă. Recensământul există în România de sute de ani. Fiecare cetățean al Bârladului trebuie să înțeleagă că este esențial să participe la acest recensământ de care depinde dezvoltarea orașului nostru”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Centre de recenzare fixe unde bârlădenii pot veni personal sau pot suna:

– Centrul de recenzare nr. 1, situat în incinta Primăriei Bârlad – Tel. 0726/736104;

– Centrul de recenzare nr. 2, situat în incinta Serviciului Public Administrare Fond Locativ și Încasare Taxă Salubrizare, str. George Enescu, nr. 4, bl. G2 (fostul sediu al Poliției Locale Bârlad) – Tel. 0770/159591;

– Centrul de recenzare nr. 3, situat în incinta Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bârlad, bd. Epureanu, nr. 35 – Tel. 0766/969247 ;

– Centrul de recenzare nr. 4, situat în incinta Bibliotecii Municipale ”Stroe S. Belloescu” – Tel. 0767/185283.