Un primar vasluian a decis să nu mai organizeze Ziua Comunei! ”Lanurile de porumb sunt uscate, animalele nu mai au apă. NU este momentul”

0
4821




Anul acesta, în comuna Vinderei nu se mai organizează Ziua Comunei, este anunțul de ultimă oră făcut de primarul Ionuț Ghiur. În fiecare an, pe 20 iulie, locuitorii Vindereiului petreceau de ziua localității lor. Din păcate, situația actuală, cu seceta cumplită care a pârjolit totul în jur, îl fac pe primar să anuleze orice festivitate. Mai mult, edilul dorește ca banii care s-ar fi cheltuit la o astfel de zi să fie redirecționați spre investiții extrem de necesare locuitorilor.









”Întrucât se apropie ziua comunei (hramul satului Vinderei), vreau să fac următoarele precizări :

– primăria Vinderei nu va organiza ziua comunei din lipsa resurselor financiare. Toate resursele financiare disponibile vor merge către investiții, in special la branșamentele de apă din satele Docani, Valea Lungă-Tălășmani și Obârșeni, unde datorită secetei prelungite fântânile au secat și, în anumite zone, populația nu are apa sau o aduce de la distante foarte mari.

– în săptămâna ce urmează, trebuie sa rezolvăm alimentarea cu apă în satul Docăneasa .

Nu cred că este momentul să organizăm ziua comunei, când comunitatea noastră suferă din lipsa apei, lanurile de porumb sunt uscate, în anumite zone animalele nu mai au apă și multe alte probleme cu care ne confruntăm.

Cu speranța că anul 2023,va fi mai bun,mai ploios si în toate gospodăriile va curge apă, drumurile județene vor fi asfaltate,

Vă asigur, cu toată responsabilitatea, că vom face totul ca în viitor să organizăm Zilele Comunei așa cum doriți, cu voie bună şi petrecere frumoasă, onorând tradiţiile şi obiceiurile frumoase ale strămoşilor noştri”, este mesajul primarului Ghiur către locuitorii Vindereiului.