O stradă de suflet a tuturor vasluienilor se va schimba radical! Iată ce propune Primăria Vaslui: piste de biciclete, sistem nou de iluminat, parcări noi!

0
1210




Este strada pe care au trecut multe, multe generații, în ultimii 150 de ani, de când aici au existat cele mai importante școli și instituții din oraș. Acum, Primăria Vaslui își propune să o modernizeze, să o aducă la nivelul secolului XXI. Vorbim de strada Mihail Kogălniceanu, care va îmbrăca o haină complet nouă, demnă de un oraș european. Modernizarea străzii va fi completă, din poarta Parcului Copou și până la parcul denumit de tineri ”Secu”, pe două porțiuni de stradă, anunță Primăria Municipiului Vaslui.









”Ne propunem să începem modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu (cu o lungime de 745 m), începând de la poarta principală de acces în parcul Copou (strada Tipografiei), până la parcul cunoscut sub numele de “Secu”, obiectiv format din două tronsoane:

– tronson I: intrare Copou până la intersecția cu străzile Nicolae Iorga și Alecu Donici;

– tronson II: de la intersecția cu străzile Nicolae Iorga și Alecu Donici, până la finalul tronsonului (parc Secu – Judecătorie).

Există două propuneri de sistem rutier:

Varianta 1

– tronson I (445 m): montare piatră cubică 10x10x10 cm cu toate structurile aferente pentru realizarea structurii rutiere;

– tronson II (300 m): strat asfalt – cu toate structurile aferente realizării structurii drumului.

Varianta 2

Strat asfalt pe toată lungimea drumului (745 m) – cu toate straturile aferente realizării structurii drumului.

Trotuarele vor fi realizate din dale granit de 60x60x1,8 cm.

În zona copacilor se va realiza un caroiaj din borduri pentru ca aceștia să fie protejați.

Pistele de bicicletă vor fi realizate din dale granit de 40x40x6 cm, de culoare diferită față de trotuare.

Se amenajează 685 metri pătrați de stradă (zona Secu) pentru parcări, rezultând 27 locuri de parcare.

Vor fi amenajați 1609 metri pătrați de spații verzi pe traseul străzii Mihail Kogălniceanu.

Se va moderniza sistemul de iluminat public (demontarea stâlpilor existenți și amplasarea unor noi stâlpi de iluminat din oțel zincat cu o înălțime de minim 6 m) și se vor monta pe stâlpi corpuri de iluminat cu surse LED pe fiecare parte a străzii.

Pe traseul străzii va fi amplasat următorul mobilier urban:

– bănci tip „SMART” – 2 bucăți;

– cișmele stradale – 2 bucăți;

– bănci de odihnă – 2 bucăți;

– coșuri gunoi – 2 bucăți;

– coșuri gunoi colectare selectivă – 2 bucăți.

Vă rugăm ca, până pe data de 10 august 2022, să trimiteți în scris propuneri, sugestii și opinii cu privire la proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind obiectivul de investiții „Modernizare strada Mihail Kogălniceanu” pe adresa de email pmv@primariavaslui.ro sau investitii@primariavaslui.ro. Titlul mesajului dvs. va fi „Pentru dezbaterea publică – Modernizare strada Mihail Kogălniceanu”. De asemenea, puteți depune propunerea scrisă la Registratura Primăriei municipiului Vaslui, str. Spiru Haret, nr. 2.

Vă mulțumim pentru interes și implicarea activă în viața comunității!”, este mesajul primăriei.

Așa că, dacă aveți propuneri și observații, ar fi timpul să le depuneți la primărie!