EXCLUSIV Vasluianul.ro Reacția primarului Vasile Paval, legată de anularea bâlciului anual: „Incepe școală pe 5 septembrie, copiii trebuie să circule în siguranță. Posibil, vom căuta o altă locație”

0
2901




Într-o declarație dată exclusiv pentru site-ul de știri Vasluianul, primarul municipiului reședință, dl. Vasile Pavăl explică motivele pentru care a decis anularea bâlciului anual, care se organiza pe șesul Vasluiului, aproape de Gura Bușteni.









„Sunt câteva motive clare și sper să fiu înțeles. Primul este că, pe fosta locație a bâlciului, au fost depozitate materiale de construcții, de la șantierul bazei sportive care se ridică în acea zonă. Al doilea: toate străzile din jur sunt sparte, se lucrează la rețelele de apă și canalizare, deci ar fi un haos total în zonă, nu s-ar putea circula, iar lucrările ar fi mult întârziate.

Ultimul, probabil cel mai important, este legat de siguranța copiilor. Anii trecuți, bâlciul se ținea până pe 8 septembrie, iar de pe 15 septembrie începea școala. Ori, anul acesta anul școlar începe pe 5 septembrie. Trebuie să ne gândim la siguranța copiilor, cu atâtea mașini care se adună pe variantă.

Ne gândim și la o altă locație, anul viitor, pentru bâlci, probabil vom organiza ceva in toamnă, vom vedea”, a spus primarul Pavăl.