Verzii lansează o provocare pentru vasluieni! ”Susținem taxarea specială a profiturilor imense obținute de companiile din domeniul energetic”, spune Andrei Abutoaiei, liderul județean al Verzilor 2.0

0
1339




Verzii vasluieni sunt din nou pe val, după ce, la București, Partidul Verzilor s-a rebranduit sub titulatura Verzii 2.0. Andrei Abutoaiei, liderul județean al Partidului Verde, mai nou, președintele Verzilor vasluieni, cel care a adus un uluitor procent de 4%, la alegerile locale din 2020, a plecat din nou la drum, de data aceasta foarte încrezător în șansele formațiunii pe care o conduce, la Vaslui. Numit vicepreședinte la nivel național al Verzilor 2.0, Abutoaiei spune că partidul său are acum o nouă doctrină, de centru stânga, fiind condus de Marius Lazăr, președinte, și Lavinia Lazăr, fost deputat USR, copreședinte.









”Urmărim tranziția justă pentru cetățeni, este noul nostru obiectiv de atins. Ce înseamnă asta? Trebuie ca plata muncii să se facă în mod corect. Milităm pentru creșterea salariilor la nivelul celor din Uniunea Europeană, doar astfel vom opri exodul cetățenilor români spre alte țări, acolo unde găsesc un venit cu mult mai bun ca acasă.

Noi, verzii, susținem taxarea justă a profiturilor imense obținute de companiile din domeniul energetic și folosirea banilor astfel obținuți pentru dezvoltarea pe scară largă a producției de energie din surse regenerabile. Vedeți cum se pune problema în acest moment și vom vedea și pe viitor un și mai mare accent pe aceste măsuri.

Credem că noul obiectiv de țară strategic trebuie să fie reușita tranziției verzi în România, pentru atingerea neutralității climatice în 2050. Din această perspectivă, Partidul Verde va înainta un document către toți parlamentarii, către toate partidele politice, către Guvern, către Administrația Prezidențială, prin care se va preciza foarte clar ce ar trebui să cuprindă acest acord pentru reușita tranziției verzi”, explică liderul Verzilor vasluieni.

FOTO: Liderul verzilor vasluieni, Andrei Abutoaiei, alături de Marius Lazăr, copreședinte Partidul Verde

Partidul Verde susține, prin toate metodele democratice, demisia ministrului Mediului, Tanczos Barna, pentru că, spun verzii, ”ministrul a înșiruit un lanț de minciuni, acoperind de fapt tăierile ilegale”. Zilnic, mai afirmă verzii, România pierde, prin neimplicarea ministrului Barna, câte 34 de hectare de pădure.

Ce mai propun verzii pentru cetățeni? ”Am cerut, în cadrul Congresului partidului, legarea coșului minim, pentru un trai decent, de salariul minim, precum și creșterea bugetului pentru educație, în special pentru partea de cercetare, pe partea de schimbări climatice”, mai spune Andrei Abutoaiei.

Liderul județean al verzilor a lansat o provocare, pentru toți cei care s-au săturat de promisiuni politice neonorate, să adere la mișcarea Verzii 2.0, fie sunând la telefonul 0751/566.982, fie prin mail, la vaslui.verzii@partidulverde.ro sau alcvas2002@yahoo.com.