FOTO, VIDEO S-a scris o pagină de istorie în comuna Gârceni! Un drum care va ușura viața a zeci de mii de oameni, în centrul județului Vaslui!

0
1245




O panglică de asfalt, lungă de 13,5 km, care pleacă din satul Pungești și ajunge la marginea pădurii care străjuiește satul Slobozia, din comuna Gârceni. Un drum impecabil realizat de constructorii de la Conbetas, deși lucrarea s-a întins pe vreo câțiva ani. O investiție realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, care a însemnat un efort bugetar de 18,7 milioane de lei, dar care va schimba viața oamenilor din comunele situate în centrul județului.









Este proiectul de suflet al fostului primar al comunei Gârceni, Mircea Scutelnicu, finalizat de tânărul și ambițiosul primar actual, dr. Sorin Scutelnicu, un primar demn de numele și reputația familiei Scutelnicu, în județul Vaslui. De ieri, patru localități din comunele Gârceni și Pungești beneficiază de un drum complet modernizat, DJ 159, investiție prin PNDL 2. Drumul Județean DJ 159. Astfel, locuitorii din localitățile Pungești, Trohan, Racova și Slobozia au acces la un drum complet modernizat, și nu numai ei. Președintele CJ Vaslui, prezent ieri la recepția drumului, a făcut un anunț așteptat de primarii din Ivănești, Dragomirești, Poienești sau Laza. Drumul se va asfalta pe toată lungimea lui, până în comuna Băcești, astfel că locuitorii din aceste comune, care vor dori să meargă la Negrești, Roman sau Piatra Neamț vor avea o distanță mult mai mică, față de situația prezentă. .

„Suntem în dublă ipostază, tată și fiu (Mircea Scutelnicu, respectiv Sorin Scutelnicu, n.r.), am început cu unul, acest proiect, am terminat cu fiul proiectul acesta atât de important. Cine se gândea că în Slobozia vom avea drumuri mai bune decât cele care duc la București? Nimeni!

Mă bucur că am finalizat o lucrarea foarte importantă pentru această zonă. Intenția noastră este să închidem un circuit rutier, care să facă legătura cu Drumul Național DN 15 D, prin Băcești, în așa fel încât prin orice loc am vrea să ajungem în localitățile noastre din Gârceni și Pungești să putem să închidem circuitul, dând astfel posibilitate tuturor celor care au nevoie să se deplaseze, să facă lucrul acesta în cele mai bune condiții, favorizând și activitatea comercială, fiindcă pe drumurile acestea nu se va merge doar de plimbare, ci și pentru transport mărfuri. Cărăm producția agricolă, transportăm mărfuri, pe aici.

Important e să-i susțineți pe primarii din comunele Gârceni și Pungești, fiindcă o mare parte din această reușită se datorează acestor oameni. Ei au fost cei care au venit în permanență la noi și au făcut numeroase intervenții, iar atunci când am găsit sursa de finanțare am realizat acest obiectiv important”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Este al treilea proiect ca mărime derulat de Consiliul Județean Vaslui și finanțat prin PNDL 2.

”Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar este un moment istoric pentru comunitatea nostră. Știm cu toții cum arăta acest drum, în urmă cu câțiva ani. Cu sprijinul conducerii Consiliului Județean, căreia vreau să-i mulțumesc, am finalizat lucrarea. Mulțumesc Direcției Tehnice a CJ Vaslui, constructorului, sper să se termine acest circuit spre Băcești, va fi o realizare extraordinară. Acest drum ne-a scos din noroaie. Vedeți ce zonă superbă avem aici”, a spus, emoționat, Sorin Scutelnicu, primarul comunei Gârceni.

„Vreau să mulțumesc cetățenilor din această zonă, pentru că au avut răbdare și au crezut în finalitatea acestui proiect. Sperăm ca până la 31 decembrie anul acesta să finalizăm toate investițiile prin PNDL 2. E un drum construit bine, care nu a fost ușor de construit, dar care va avea continuitate. Au fost trei teme de proiectare pentru cealaltă porțiune până la Băcești, care va fi prin Băbușa, pentru a avea un traseu cu viabilitate pe timp mai îndelungat”, a completat Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.