FOTO Ce seară minunată! Președinții Camerelor de Comerț din România și R.Moldova au premiat cei mai performanți manageri de firme din județ! Felicitări, Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui!

0
885




Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui, alături de Mihai Darabană, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României
Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova

Să primești, la Vaslui, doi președinți de Camere de Comerț și Industrie din două țări, este o performanță unică pentru istoria județului. Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui a reuși, vineri seara, să aducă, sub cupola Casei Tosca, pe Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, dar și pe Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, la un eveniment pentru care mediul de afaceri se pregătește un an întreg: Topul Firmelor, ediția 2022. Un top al performanțelor în afaceri, într-o perioadă extrem de grea pentru mediul de afaceri, după doi ani de pandemie, care au frânat multe biznisuri locale. La evenimentul de vineri seara au participat o serie de oficialități locale, județene și chiar naționale, cum este Tudorel Toader., rectorul UAIC Iaiși, fost ministru al Justiției.









”Vă aflați într-un județ cu istorie încărcată. Am să vă amintesc că aici a fost cea mai mare bătălie a neamului românesc, la Podu Înalt, 1475, de aici a plecat Peneș Curcanul. Mustește pământul Vasluiului de personalități naționale, care au scris istorie. Astăzi, județul Vaslui are investitori de top, cunoscuți în țară și străinătate. Investitorii vasluieni nu au precupețit niciun efort în a dezvolta afacerile și avem, astăzi, mari firme pe care dvs, dle Mihai Daraban, le veți premia la nivel național.

Asta demonstrează că aici sunt oameni sănătoși la cap și la trup, suntem o zonă binecuvântată de Dumnezeu. Noi facem parte din România, nu suntem altundeva. România din Răsărit începe cu noi”, a spus președintele CCIA Vaslui.

Invitat să spună câteva cuvinte despre județul Vaslui, președintele CCIR, Mihai Darabană a ținut să mulțumească atât conducerii CCIA Vaslui, cât și președintelui Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, ”un om pe care îl apreciez în mod personal”, după care s-a exprimar șeful Camerei de Comerț naționale.

”Topul Firmelor este o acțiune pe care noi o avem prin lege și se termină cu o gală. Noi nu premiem persoane care au mai multă sau mai puțină notorietate publică în spate, ci discutăm efectiv cu persoanele juridice. Noi spunem că cine există în Top există cu adevărat. Economia românească este extrem de polarizată. Vorbim de 4.442 de societăți comerciale care, la un loc, realizează 60% din cifra națională de afaceri. Această polarizare spune foarte mult. Sunt peste 700.000 de microîntreprinderi care nu angajează decât 920.000 de oameni. Vorbim doar de o funcționare de subzistență, cu părere de rău spun asta.

Cu părere de rău, trebuie s-o spun, nu vom pozitiva balanța comercială cu mărci diverse cu valoare adăugată mică. În primii 100 de exportatori, doar două firme sunt românești. Noi va trebui să aducem producția în zonele noastre, să producem bunuri de larg consum. Contează să se producă în România. Să vedem ce le putem oferi investitorilor în producție. Când ai doar 76 de oameni de afaceri români cu afaceri de peste 100 de milioane de euro, cred că și Președinția, și Parlamentul, și Consiliul Județean Vaslui îi pot primi într-o sală. Sunt multe de spus, încercăm să fim înțeleși”, a spus Daraban.

La rândul său, Sergiu Harea, președintele CCI din Republica Moldova, a amintit, pragmatic, faptul că fiecare al treilea produs exportat din R.Moldova ajunge în România. ”În primele șase luni din acest an, volumul comerțului exterior dintre țările noastre a ajuns la 2 miliarde de euro, pe când anul trecut am ajuns, pe întreg anul 2021, la 1 miliard de euro. Asta înseamnă că aceste două Camere de Comerț naționale, Camerele județene muncesc foarte mult pentru a dezvolta mediul de afaceri. Avem 104 ani de existență, suntem mai tineri decât Camera din România, dar mergem împreună în aceeași direcție”, a spus Harea.

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui: ”Micul capitalist trebuie să învețe că nu poate face orice îi trece prin cap”

La rândul său, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a vorbit despre competiția inegală în care se află capitalul românesc în raport cu cel străin.

„Dincolo de activitatea empatică, vorbim aici despre un eveniment foarte important. Aveți o situație complicată și foarte grea. Dumneavoastră sunteți capitalul românesc, care este periferic. De aceea o duceți cel mai greu din întreaga economie.

Capitalul românesc are și cele mai slabe șanse a unei rezolvări legislative coerente, care ni se par de bun simț, pentru a fi în competiție cu celelalte capitaluri străine, care au puteri mari și domină piața economică actuală. În multe campanii am fost întrebat ce a fost cel mai greu lucru din toată activitatea de 30 de ani. Cel mai greu lucru a fost să nu mi se urce de tot la cap.

Cred că acest aspect îi trebuie capitalului românesc: seriozitate, multă muncă, pentru a nu i se urca micului capitalist la cap, să creadă că e puternic și poate face orice. Trebuie să fiți foarte atenți. Vă felicit și vă doresc mult succes”, a spus Buzatu.

Viacons Rutier, Safir, Vanbet, July Expert – firmele de top ale județului Vaslui au urcat pe podium

Echipa de profesionisti ai Viacons Rutier, în frunte cu dl. Ioan Ciomaga, managerul general al companiei hușene, a primit Trofeoul Topului Firmelor

”TOPUL FIRMELOR, 7 oct 2022! Trofeul – din nou la Huși!”. Asta au postat specialiștii companiei Viacons Rutier, după ce au primit, din nou, Trofeul Topului Firmelor, pentru rezultatele excelente din 2021. Inginerul Ioan Ciomaga, managerul companiei, alături de profesioniștii acestei societăți de renume în zona județului Vaslui, are toate motivele să fie mândru.

Echipa July Expert Consulting, o firmă de elită în domeniul proiectării, condusă de doamna Iulia Vizinteanu, managerul general

”Locul 1!!!! Astăzi, sunt foarte mândră pentru că sunt norocoasă să conduc o echipă minunată! În spatele succesului meu, este numai și numai echipa mea!!!!! Vă mulțumesc”, a postat doamna Iulia Vizinteanu, managerul general al companiei July Expert Consulting, una dintre cele mai bune firme de proiectare din zona Moldovei.

George Safir, managerul companiei Safir, a primit un premiu binemeritat. Familia Safir este deja un brand național

George Safir a primit, pentru brandul Familia Safir, premiul I, diploma și Trofeul Topului Firmelor, una dintre cele mai importante companii de profil din România, cu sute de angajați.

Tuturor laureaților din Topul Firmelor 2022 le dorim un an financiar foarte bun, să ne întâlnim din nou cu bine în 2023!