Pus la zid de presă și autorități, părintele Andrei Buimac a cedat! Inima tânărului preot este, acum, în mâinile Domnului! Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac! Dă-i zile de viață părintelui Andrei!

0
7011




Preotul Andrei Buimac are doar 38 de ani. Slujește în parohia de la Moara Grecilor, Vaslui, fiind foarte iubit de credincioși. Duminică dimineață, în timp ce era în biserică, părintelui i s-a făcut rău. Iată comuncatul Ambulanței Județene: ”Solicitarea a apărut pentru un bărbat care acuza durere toracică. A fost trimisă la locul solicitării o ambulanță SAJ tip C2 (cu medic) care a găsit pacientul conștient și coerent cu durere toracică importantă. Medicul de pe ambulanța SAJ a stabilit diagnosticul de gravitate în urma efectuării unui EKG, a inițiat tratamentul specific și a transportat pacientul la Spitalul Vaslui. În momentul predării la UPU Vaslui, pacientul a instalat primul stop cardiac și a fost resuscitat imediat. Ulterior, a mai prezentat un stop cardiac în UPU. Apoi a fost preluat de un echipaj SMURD C1 și transportat la elicopter pentru transferul la Iași”.









În suburbia Moara Grecilor, credincioșii sunt șocați. ”E părințelul nostru, părintele Andrei. Tare s-a mai necăjit, săracul, toată presa l-a făcut în fel și chip, deși el nu avea nicio vină, decât slujirea față de Dumnezeu. Inima cea bună a părințelului a cedat. Doamne, ai milă de el, este prea tânăr”, au spus, plângând, credincioșii. ”Din adâncul inimii, Doamne, Te rog să primești smerita noastră nevoință și această rugăciune a noastră pentru cel încercat de boală! Mântuiește-l, Doamne, precum știi, ca un bun și iubitor de oameni și rânduiește Tu toate spre folosul său, căci noi neputincioși suntem și nu îl putem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău!”, au scris alți credincioși.

Cum se poate ca, la doar 38 de ani, să fii atât de grav bolnav cu inima? Este trist, dar adevărat. Părintele Andrei Buimac a fost, în ultimii doi ani, ținta unor neisprăviți de ziariști din Vaslui și de aiurea – care acum îi plâng pe umăr! – pentru simplul motiv că a oficiat o slujbă de pomenire pentru fostul mareșal Ion Antonescu, pentru că l-a slujit pe Dumnezeu.

Turma de ticăloși din presă, care nu cunoaște îndatorirea unui preot, aceea de a oficia slujbe religioase pentru orice păcătos, chiar și pentru cei mai mari criminali din lume, pentru că doar Dumnezeu iartă, ca un bun și de oameni milostiv, ce este, l-a pus la zid. Părintele a fost făcut în toate felurile în presă, inclusiv slujitor al Diavolului, doar pentru că l-a slujit pe bunul Dumnezeu.

Cercetat de procurori și de poliție, părintele Andrei Buimac a suferit cumplit și toată suferința sa a mers direct la inimă.

Ne rugăm la bunul Dumnezeu, în aceste momente grele pentru familie și credincioși, să-i dea zile de viață, pentru că părintele are o menire pe lume: aceea de a aduce iertarea divină.