Iată de ce Ioan Ciupilan este cel mai iubit primar din istoria Hușului! ”Așteptăm Zilele municipiului nostru, ediția 2023”, spun hușenii! Ce surprize pregătește primarul Ciupilan!

0
532




Toamna Culturală hușeană s-a încheiat, însă mii de hușeni au rămas în minte cu atmosfera de sărbătoare din orașul lor, de la începutul lunii octombrie. Au fost ani de pandemie, care nu au permis hușenilor să iasă din case, ani grei, de privațiuni de tot felul. Zilele municipiului Huși au fost ca o descătușare pentru locuitorii orașului, care au simțit atmosfera relaxată, cu care erau obișnuiți înainte de pandemie. ”Ne gândim deja la ediția din 2023, ne-am săturat de crize și de războaie”, ”Hușenii sunt oameni deosebiți, muncitori și iubitori de frumos”, ”Așteptăm zilele municipiului nostru, ediția 2023”, scriu hușenii, pe rețelele de socializare, ca un ecou al acestor zile minunate.









Spectacolele desfășurate în Piața Tricolorului, dar și târgul meșeterilor populari, au atras ca un magnet mii de localnici, mai ales că pe afiș apăreau renumite formații de muzică și artiști de la noi din țară dar și din Republica Moldova. Să strângi 6.000 de oameni în piața centrală a orașului, oameni care să aplaude și să cânte la unison, a fost cu adevărat o celebrare a bucuriei. Meritul aparține inimosului primar al municipiului Huși, Ioan Ciupilan, care a mulțumit concetățenilor săi pentru modul în care s-au comportat în acele zile.

”Am reușit cu ajutorul lui Dumnezeu și a celor care s-au implicat să scăpăm de acest virus care ne-a ținut în case timp de doi ani, fără a ne da voie să facem astfel de manifestări publice. Mulțumesc celor care au evoluat pe scenă, dar mai ales publicului, prezent într-un număr foarte mare. Am avut formații celebre, care ne-au încântat pe toți.

Sperăm că am reușit, în cele două zile de manifestări, ca hușenii să uite de toate grijile și problemele cotidiene, să-și fi descrețit frunțile și să fi sărbătorit cu adevărat zilele orașului. Am rămas plăcut suprins cât de mulți oameni au fost prezenți la spectacole încă din primul minut în care am deschis manifestările cu un mesaj de bun venit”, ne-a declarat primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan.

Între cele două zile de spectacol, hușenii s-au putut bucura și de câte o porție caldă de sarmale oferită de către primărie care a făcut deja o tradiție din această activitate.

Pentru anul viitor, autoritățile locale hușene intenționează să schimbe locația târgului meșterilor populari, dar și denumierea sărbătorii. Manifestările dedicate hușenilor ar urma să se desfășoare sub numele de ”Festivalul Vinului”, urmând ca localnicii să primească din partea primăriei câte un pahar cu vin și, probabil, o porție de mici și cârnați.