Avem informații de ULTIMĂ ORĂ despre drumul strategic! ”Lansăm licitații pentru cele trei tronsoane”, anunță Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean

0
544




Din primăvară, anunță președintele Consiliului Județean Vaslui, dl. Dumitru Buzatu, ar urma să se reia în forță lucrările pe cele trei tronsoane ale drumului strategic, care străbate județul de la Bârlad, din DE 581, prin Băcani-Al.Vlahuță-Poienești, trece prin Laza și Bălteni, după care continuă prin Zăpodeni-Dănești-Codăești și iese în DN 24 Vaslui-Iași. Un drum important pentru zeci de mii de locuitori ai județului Vaslui, pentru că scurtează distanțele dintre comune și principalele orașe, asigurând condiții de trafic moderne.









”Scoatem la licitație, în maxim o săptămână, cred, execuția pe cele trei tronsoane și îmi doresc ca, după terminarea formalităților de adjudecare, să putem trece la treabă, din primăvară. Este adevărat, per ansamblu, sunt executate cum 30-35 la sută din lucrări, dar cred că, până la 31 decembrie 2023, drumul strategic poate fi terminat în totalitate.

La licitație se pot înscrie toate firmele de construcții, inclusiv cele cu care s-au reziliat contractele, pentru că rezilierea s-a făcut pe cale amiabilă, au fost unele probleme, dar nu din vina constructorilor, probleme știute de acum de toată lumea”, explică președintele CJ Vaslui.

Dumitru Buzatu a spus că, date fiind condițiile grele de trafic de pe tronsonul III, cel care trece prin Zăpodeni, Dănești și Codăești, drum lăsat de izbeliște de fostul constructor, s-a luat decizia de a duce utilaje în zonă, pentru nivelarea drumului, dată fiind și apropierea iernii.