DEMISIA! Gologan și Vlada au pierdut lupta cu Covid 19. Izoletele cară bolnavi aproape non-stop!

0
362




INCOMPETENȚI… Prefectul Mircea Gologan, un tip fantomatic, care nu s-a adresat nicio secundă populației vasluiene de la declanșarea pandemiei de Covid 19, ar trebui să recunoască faptul că este depășit de numărul mare de cazuri de coronavirus din județ și ar trebui să-și dea demisia de onoare. Să se întoarcă la Antifraudă, poate acolo se pricepe mai bine la ce are de făcut…









La fel ar trebui să procedeze și directoarea DSP Vaslui, Mihaela Vlada, verișoara lui Nelu Tătaru, cea care ar fi trebuit să coordoneze lupta anti-Covid în județul Vaslui, dar care a eșuat lamentabil.

Vreți date în sprijinul afirmațiilor de mai sus? 252 de persoane sunt internate numai în spitalul din Bârlad, în timp ce alte câteva SUTE sau poate MII așteaptă cu înfrigurare rezultatele testelor, după ce au intrat în contact cu persoane bolnave.

La primăria Huși, DSP a trimis o adresă prin care cere numele și numerele de telefon al tuturor persoanelor care au participat la ultima ședință de CL, pentru că în sală s-a aflat și viceprimărița orașului, bolnavă de Covid. Vor merge să se testeze toți consilierii locali și funcționari din primărie.

La Vaslui, aproape că nu există stradă sau loc mai aglomerat în care să nu auzi că persoana X a intrat în contact cu un bolnav de coronavirus: la coafor, frizerie, în autobuz, la cabinetul medical, la spital, la APIA, la Curtea de Conturi, în Policlinică etc. Mulți dintre contacții cu persoane pozitive Covid s-au bulucit la Spitalul Județean, pentru a-și face testele, alții urmează în zilele următoare. Nu mai spunem ce în sufletul acestor persoane!

La Băcani, toată primăria s-a infectat de la un bolnav Covid 19, venit în control de la Vaslui.

„Dragi cetățeni! Vă informez că până în data de 5.08.2020 voi fi în izolare la domiciliu, conform Deciziei nr.180 din data de 28.07.2020 eliberată de Direcția de Sănătate Publică Vaslui.

Ce s-a întâmplat? Până în data de 22.07.2020 la Primăria Băcani a avut loc un control, efectuat de către un reprezentant al Curții de conturi Vaslui.

La sfârșitul săptămânii trecute acesta s-a simțit rău și a fost depistat pozitiv cu COVID-19, iar în prezent este în spital.

Având în vedere că persoanele din Primăria Băcani, care au avut contact direct cu acesta, dar și conform declarațiilor persoanei respective, pentru mine, Stoica Vasile, și doamna Coroi Mirela, Direcția de sănătate Publică Vaslui a luat decizia carantinării noastre până în data de 5.08.2020.

Vom respecta legislația în vigoare pentru a apăra sănătatea cetățenilor din com. Băcani.

În această perioadă atribuțiile mele vor fi preluate de viceprimarul Mărgărit Corneliu, iar eu voi coordona totul de la distanță”,

anunță primarul.

Să mai spunem că, numai ieri, izoletele au circulat aproape non-stop de la Vaslui la Bârlad, transportând oameni bolnavi sau suspecți de Covid 19?


Pentru toate aceste fapte grave – dar și multe altele – care au scăpat de sub controlul celor care ar fi trebuit să se implice, cerem DEMISIA prefectului Gologan și a directoarei Vlada, deși unul este cumătru cu Tătaru (Gologan, n.r.), iar celălalt este verișor cu ministrul Sănătății (Vlada, n.r.).

Poate că, în al 12-lea ceas, vor înțelege că alta era menirea lor în aceste zile de foc, nu să doarmă prin birouri și să calculeze cu pixul câți bolnavi mai sunt azi, față de ziua de ieri…