Vasluiul este în DOLIU! Ne-a părăsit profesorul Bahrim, omul care a instruit multe generații de elevi! Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule profesor!

0
2293




Pe 2 ianuarie 2023, profesorul Vasile Bahrim ar fi împlinit 76 de ani. Însă, destinul nemilos ni l-a răpit într-o seară rece de toamnă, în noaptea de miercuri spre joi. A plecat dintre noi tăcut, discret, cu zâmbetul pe buze, așa cum l-au cunoscut mii de elevi de la liceul său de suflet, Liceul Emil Racoviță.









”Astă-noapte, o inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la Ceruri!

Tatăl și profesorul Vasile Bahrim!

Vei rămâne veșnic în sufletul meu!! Dumnezeu să te odihnească și să te așeze de-a Dreapta Sa!”, este mesajul lui Cezar Bahrim, fiul regretatului profesor, cel care a învățat de la tatăl său să fie cinstit, corect și demn.

Fost ales local, o voce puternică a comunității, profesorul Bahrim a scris istorie în Vaslui, din 1978 încoace, de când a venit la catedră la fostul liceu de chimie, actualmente Liceul Emil Racoviță.

Prieten bun cu profesorul Bahrim, un alt regretat dascăl al Vasluiului, profesorul Dumitru Apostolache avea să scrie pe forumul tesalutvaslui.ro o caracterizare perfectă a marelui dispărut:

”Domnul profesor Vasile Bahrim s-a implicat şi la nivelul comunităţii locale şi judeţene, îndeplinind funcţia de consilier local al municipiului Vaslui (1996-2000) şi consilier judeţean la Consiliul Judeţean Vaslui (2000-2004) din partea P.N.L. În politică a rămas convins spuselor lui Aristotel: “Un sistem politic ce nu ţine cont de ascensiunea morală a cetăţenilor şi de practicarea virtuţilor de către guvernanţi este destinat pieirii şi scufundă Statul în corupţie şi înstrăinarea de Dumnezeu”.

Profesorul Vasile Bahrim este căsătorit cu profesoara Violeta Bahrim (Răşcanu) şi are trei copii: un preot, o profesoară de chimie şi un inginer horticol. Cei doi părinţi îşi iubesc copiii într-un fel cum rar mi-a fost dat să văd. Ce să mai vorbim despre cei 11 nepoţi? Pentru ei profesorul Vasile Bahrim are ceva de bunic sfătos şi de dascăl de odinioară, în acelaşi timp.

Familia Violeta şi Vasile Bahrim merită toate felicitările noastre, şi pentru că au avut puterea, răbdarea, spiritul de sacrificiu şi mai presus de orice- iubirea aceea adevărată, care i-a ajutat să străbată împreuna peste o jumătate de secol. Iată, doi oameni care şi-au petrecut 50 de ani din viaţa lor împreună (Şi pe care urmează ca în curând să-i şi sărbătorească), neabătuţi de la calea iubirii şi a onoarei, în ciuda tuturor necazurilor şi greutăţilor cu care s-au confruntat”.

Dumnezeu să vă odihnească în pace!