Scandal la Tribunalul Iași, lichidatorii Comcereal aduc zeci de primari vasluieni în fața instanței!

0
479




NEBUNIE… Cum scoți nucile fierbinți din cuptorul lichidării Comcereal Vaslui, când ești lichidator numit de statul român și primești bani pentru a face lumină în afacerile distruse de Cojocaru și Chișcă? Simplu! Te adresezi instanței și ceri primarilor din județul Vaslui să-ți pună la dispoziție toate contractele de arendă înregistrate la începutul anului trecut, pentru că tu nu ești în stare să afli adevărul. Punct!









Adică, pui o grămadă de primari să-ți facă treaba ta de lichidator, în timp ce tu stai ca șmecherul, la birou, și aștepți doar hârtiile către instanță!

De doi ani de zile, în loc să analizeze praful și pulberea lăsate de fosta conducerea a Comcereal, lichidatorii se luptă cu autoritățile. Cine a luat milioanele de euro subvenții de la Comcereal și unde s-au dus banii? Cum au obținut cuplul Chișcă-Cojocaru mii de hectare de terenuri din patrimoniul Comcereal, transferându-le pe firma proprie? Unde a dispărut Cojocaru și de ce nu este chemat să dea declarații la Poliție, pentru dezastrul lăsat la Comcereal?

Acestea sunt ADEVĂRURI, domnilor lichidatori, nu micile voastre războaie din instanțele de judecată, în care implicați zeci de primari vasluieni.

Iată cum au procedat lichidatorii judiciari ai Comcereal Vaslui, cândva cea mai mare exploatație agricolă a Moldovei. În loc să meargă cu adrese oficiale, la fiecare primărie în parte, și să ceară centralizarea contractelor de arendă pe care le avea cândva firma Comcereal, lichidatorii au ales varianta simplă: au mers cu jalba în proțap la Tribunalul Iași, chemând în fața instanței zeci de primari din județul Vaslui.

Săracii primari trebuie să le facă treaba celor doi lichidatori judiciari și să trimită la instanță toate contractele de arendă la momentul februarie 2019, adică data de la care Cojocaru și Chișcă își iau tălpășița de la Comcereal și se mută pe Comcereal Global, devenită ulterior RTS Agri.

Sunt zeci de primari care vor fi siliți de instanțe să trimită niște documente oficiale, pe care lichidatorii judiciari nu s-au obosit prea mult să le obțină, adică totalul contractelor la 21.02.2019, contractele reziliate în 2018 și 2019, contractele încheiate de alte persoane fizice și juridice la primării, situațiile de intrare abuzivă în terenurile Comcereal.

Toate acestea, au decis judecătorii, până la termenul din 30 septembrie 2020. În caz contrar, primarii vor fi amendați de instanță. Asta, în timp ce Cojocaru și Chișcă le râd în nas lichidatorilor, pentru că aceștia nu au fost în stare să readucă arhiva de contracte, dispărută odată cu plecarea celor doi indivizi din fruntea Comcereal. Lichidatorii judiciari sunt depășiți de situație și pun zeci de primari pe drumuri, cu amenințări de la instanțe.

Primarii din județ fierb de nervi. „De ce nu se duc peste cei care au condus Comcereal și le-au furat arhiva? Le este teamă și se luptă cu noi? Au ajuns să ne oblige să le facem treaba lor. Ceilalți și-au bătut joc de oameni și nu au plătit arenda cinci-șase ani, aceștia de acum ne cheamă la judecată. Căutați-vă contractele, domnilor lichidatori, și încetați să ne hărțuiți”, este mesajul unui primar, amenințat cu amendă penală, dacă nu trimite documentele la Tribunalul Iași.

În loc să afle ce s-a întâmplat cu arhiva de contracte de arendă, lichidatorii Comcereal poartă războaie cu primarii, în instanțe. Cum se va termina acest scandal?

[smartslider3 slider=”45″]