Peste câteva zile, Murgeniul scapă de „zona de protecție specială”. Ce urmează?

0
433




Pe 7 iunie, orașul Murgeni era declarat „zonă de protecție specială”, de către IPJ Vaslui, pentru o perioadă de 30 de zile. Luna trecută, la expirarea termenului, Poliția a decis să prelungească acest termen cu încă 30 de zile, adică până la începutul lunii august.









Mai exact, de pe 7 august, Murgeniul rămâne fără echipajele speciale de jandarmi și polițiști, care patrulează acum prin oraș. Dar, lucrurile nu sunt deloc calme. Surse din Murgeni susțin că, în urmă cu două săptămâni, un membru al unui clan ar fi aruncat cu o sticlă spre mașina clanului rival, fără să fie văzut de polițiști.

Deci, situația nu este deloc calmă și nu sunt semne să se calmeze prea curând. Cum acest statut de zonă de protecție specială nu poate funcționa la nesfârșit, se caută soluții pentru ca Murgeniul să devină un oraș liniștit.

Primarul interimar al orașului, Mihai Borș, spune că a obținut suplimentarea cu încă 10 polițiști, la secția de poliție din oraș, și că ar fi nevoie și de jandarmi.

„Am semnale că am putea avea o grupă de 10-15 jandarmi la Murgeni. Le putem asigura condiții pentru a funcționa aici, ar fi mare nevoie și de jandarmi, pentru a asigura liniștea și ordinea publică”, spune Borș.

Zilnic, în Murgeni sunt detașați 20 de polițiști și jandarmi, pe perioada stării de protecție specială.