”Scandalul lidonitului” inflamează scena politică bârlădeană! ”Voi deschide acțiuni în instanță, pentru calomniile lansate la adresa firmei mele”, spune Cătălin Simion, manager general Nomis 2003

0
1707




Scena politică din Bârlad a luat foc, la propriu, după ce organizația municipală PSD a acuzat compania Nomis 2003, dar și pe primarul Dumitru Boroș, de faptul că se fac manevre cu bani europeni, în proiectul de modernizare a străzilor din oraș, prin folosirea ilegală a unor materiale, altele decât cele trecute în caietul de sarcini și documentația tehnică. De aproape o lună, pe pagina de Facebook a organizației municipale PSD se aduc acuze grave la adresa constructorilor de la Nomis 2003. Liderii PSD municipal susțin că firma condusă de Cătrălin Simion ar fi folosit lidonit, pentru modernizarea străzilor, în loc de piatră spartă.









”De 30 de ani așteptăm să reabilităm artera ce suportă traficul greu și niște hoți vor să pună lidonit, adică CENUSĂ de furnal rezultată în urma arderii coxului, în loc de piatră spartă bazaltică.

Alo! Primare, ai un caiet de sarcini și un proiect de urmărit în execuție. Ești direct responsabil ca toate cantitățile de lucrări să se pună în operă. Doar așa vei avea un bulevard a cărui portanță va fi cea calculată.

Pentru neofiți ar trebui puțin schematizat: să zicem că Nomis a licitat piatră spartă iar totalul din deviz este 1,6 mil €!!! Bun. El pune lidonit și cheltuie doar 400 000 €. Ok. Mai dă 100 000 € unui expert care își pune pielea la bătaie și scrie că lidonitul este piatră spartă artificială!!!! Alo! ISC ul ? Se aude?”, scriu liderii PSD Bârlad.

În replică, Cătălin Simion, managerul general al companiei Nomis 2003 susține că totul este o calomnie și un atac bine țintit la adresa afacerii sale.

”Eu am respectat, la milimetru, tot ce scrie în caietul de sarcini și în proiectul tehnic. Dacă, în documentația tehnică, scrie că pot folosi material rezultat din trei surse – natural, artificial și reciclabil – cu ce aș greși dacă folosesc lidonit? Cu ce? Nu am inventat de la mine, sunt documente pe care le voi prezenta la judecată.

Am toate documentele, le voi prezenta la procese, pentru că îi voi chema în instanță pe cei care m-au calomniat și au adus grave prejudicii afacerii mele. Nu se poate să fiu hărțuit, permanent, cu tot felul de apelative. Nu sunt om politic, sunt constructor și nu-mi permit să mă joc cu fondurile europene. Am sute de angajați, nu pot permite să fiu jignit și făcut în tot felul.

Cât de curând, ne vedem în instanță, domnilor, care m-ați atacat în fel și chip”, a spus Cătălin Simion.