”Autostrada Vasluienilor”, repusă pe tapet la Ministerul Transporturilor! Vom avea, în sfărșit, o arteră de legătură europeană, cu Chișinăul?

0
380




Senatorul PNL de Vaslui, Iulian Mihail Bâca, a anunțat că proiectul ”Autostrăzii Vasluienilor”, cum mai este cunoscut drumul expres care va lega Tișița de Vama Albița, cea mai mare vamă de pe granița de est a UE, este repus pe tapet. După includerea în bugetul de stat pentru anul 2023 a sumelor necesare întocmirii studiului de fezabilitate, spune senatorul, citând surse din Ministerul Transporturilor, contractul pentru proiectarea Drumului Expres Tișița-Albița a fost deblocat.









”În acest context, am anunțat și ridicarea suspendării contractului pentru proiectarea Drumului Expres Tișița Albița și sper ca asocierea de consultanți să urgenteze realizarea studiului de fezabilitate, astfel încât până în anul 2025 să putem demara procedurile de licitație pentru execuția lucrărilor”, a declarat Ionel Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.