Opt incendii și 116 cazuri medicale, la care au intervenit salvatorii vasluieni, în perioada sărbătorilor Noului An

0
197




În perioada 26 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui au acționat la peste 170 evenimente, între care opt incendii (locuinţe, anexe gospodăreşti, vegetație uscată etc.), șapte acțiuni la accidente rutiere, trei acțiuni pentru asistența persoanelor aflate în dificultate, 12 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă, salvări animale, asigurare zonă etc.) și 116 cazuri medicale. 









Echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat și opt acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Vaslui.

Instalațiile electrice utilizate necorespunzător și coșurile de fum necurățate au reprezentat principalele cauze ale incendiilor produse în această perioadă. Pentru a preveni producerea unor eventuale incendii care vă pot pune viața în pericol, ISU Vaslui vă recomandă să manifestați prudență maximă la utilizarea sobelor sau a echipamentelor folosite pentru încălzirea locuinței.

Stingeți întotdeauna focul în sobă înainte de culcare și nu folosiți mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme etc.) cu defecțiuni sau improvizații. Orice mică improvizație poate conduce la evenimente cu pagube sau chiar cu pierderi de vieți omenești.

De asemenea, verificați și curățați periodic coșurile pentru evacuarea fumului pentru că funinginea depusă pe interiorul acestora se aprinde și poate incendia întreaga locuință.