Premierul Nicolae Ciucă anunță că vor fi bani pentru pensii, în 2023! ”Nu trebuie să avem niciun fel de temere în acest sens”, anunță premierul

0
2036




Nu se va pune problema banilor pentru pensii în acest an, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, la ședința de guvern de miercuri seara. „Vom continua să susținem măsurile adoptate pentru sprijinirea populației. Vorbesc de tot ceea ce noi am decis si am asigurat că se va continua și în 2023. Am văzut că sunt temeri că nu ar exista bani pentru plata la timp a drepturilor care se cuvin cetățenilor. Nu există nici cea mai mică îndoială legată de acest aspect.









Sunt bani pentru plata pensiilor și a ajutoarelor, nu trebuie să avem niciun fel de temere în acest sens. Rolul nostru este să ne asigurăm că cetățenii sunt informați corect”, a spus premierul la începutul ședinței de Guvern.

Pensii 2023. Cum cresc veniturile pensionarilor de la 1 ianuarie și cine va mai beneficia de vouchere pentru alimente și pentru plata facturilor la energie

Un anunț făcut de Guvern la finele anului trecut arată că pensiile românilor vor crește, din 2023. Guvernanții au decis ca punctul de pensie să fie majorat cu 12,5%. Valoarea punctului de pensie va fi de 1.785 de lei începând cu 1 ianuarie 2023. Impactul bugetar calculat pentru această majorare de pensii este de 13,4 miliarde de lei, a precizat ministrul Muncii.