Reacție DURĂ a unui primar vasluian, după ce un fermier din zona Banca a fost reținut pentru uciderea unor oi: ”Ce caută la pășunat, la ora asta? Ciobanii aceștia distrug culturile, nimeni nu ne apără!”

0
2561




Reținerea unui fermier din zona Banca, acuzat că, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, ar fi urmărit și acroșat mai multe ovine și o caprină, ce ar fi pătruns și pășunat pe un teren agricol din Zorleni, deținut de către o societate comercială, la care persoana cercetată deține calitatea de director, a trezit furia mai multor fermieri din județ. Primarul comunei Vetrișoaia, Corneliu Stângă, cel care a pus pe picioare o fermă agricolă importantă pe Valea Prutului, susține, consternat, că este de necrezut cum au acționat polițiștii din Bârlad.









”Citiți documentele de la APIA, care scriu, negru pe alb, că după 15 octombrie nu se mai iese la pășunat! Ce căuta turma de oi și capre, pe terenul său, al fermierului din Banca? Nu mai există Constituție în țara aceasta, nu mai avem proprietate privată?

Știți ce distrugeri produc turmele de animale în culturile fermierilor? Am avut un caz din acesta. Am plătit expertiză, la un caz de distrugere a culturilor, de către un cioban din zonă, iar judecătorul a spus că acel cioban nu a acționat cu intenție! Nu a pățit nimic, în timp ce eu am avut pagube uriașe! De necrezut, asta este justiție în România?

Avem pierderi imense, din partea unor ciobani care nu plătesc un leu impozite la stat, au numai mașini scumpe, iar culturile noastre nu sunt protejate de nimeni. Nu se dă niciun leu despăgubire. Cum să nu iei foc, când vezi că nimeni nu te apără în țara aceasta?”, se întreabă edilul comunei Vetrișoaia.

Corneliu Stângă este convins că acel cioban din zona Zorleni, ale cărui animale au ajuns în terenul fermierului din Banca, va spune la poliție că nu are nicio vină și că oile au scăpat singure din ocol. ”Legea nu apără fermierii, este clar”, mai spune edilul.