Avem BUGETELE primăriilor vasluiene, cât și pe cel al Consiliului Județean, pe 2023! (TABELE)

0
632




În 2023, autoritățile locale vasluiene, fie că vorbim de cele 86 de primării sau de Consiliul Județean, vor primi de la bugetul de stat suma de 319 milioane lei. Vorbim de banii care vin de la Finanțe și se vor duce pe investiții sau pe plata cheltuielilor publice, deși mulți edili recunosc că primesc mai puțini bani față de anii precedenți. La aceste sume, se vor adăuga banii pentru plata asistenței sociale, un capitol separat.









Campioana alocărilor bugetare pe acest an este, în afara instituției CJ Vaslui, Primăria Municipiului Vaslui, care va avea un buget de peste 30 milioane lei, fără banii pentru plata asistenței sociale, adică la nivelul celorlalte patru primării urbane la un loc: Primăria Bârlad – 13 milioane, Primăria Huși – 7,9 milioane, Primăria Murgeni – 4 milioane, Primăria Negrești – 2,2 milioane lei.

La nivel de comune, cei mai mulți bani se duc către bugetul comunei Zorleni, care primește un buget aproape egal cu cel al primăriilor Negrești și Murgeni, 5,5 milioane lei. Comuna Văleni, cu peste 2,9 milioane lei, este și ea în topul alocărilor de la bugetul centralizat al statului, în timp ce majoritatea primăriilor au bugete care se învârt în jurul sumei de 1 milion de lei.

Consiliul Județean are un buget destul de subțire la dispoziție, având înm vedere nevoile instituțiilor județene care depind de această instituție, doar 125,5 milioane lei, bani care vor trebui să acopere cheltuielile instituției, dar și pe cele ale unor instituții subordonate. Mai multe detalii despre bugetele locale în 2023, în tabelele de mai jos.