Cu reducerile tarifare de la CFR, te costă mai puțin să ajungi la Chișinău, decât la Iași, constată specialiștii în transportul de călători

0
225




Aproape toate reducerile tarifare la CFR Călători au fost eliminate începând cu intrarea în vigoare a noului Mers al Trenurilor 2022-2023, constată specialiștii de la ClubFeroviar.ro. Această eliminare a reducerilor vine după majorarea generalizată, de la 1 iulie 2022, a tarifelor de transport feroviar. În acest context, s-a ajuns la situația tragi-comică în care un bilet pe ruta București-Iași costă mult mai mult decât unul similar pe ruta București-Chișinău, cu trecere prin Iași.









Operatorul feroviar de stat introdusese de-a lungul timpului mai multe reduceri tarifare, menite, așa cum este și normal, să stimuleze oamenii să călătorească cu trenul, mai susțin cei de la clubferoviar.ro.

Aproape toate au dispărut, ultimele începând cu data de 11 decembrie 2022, când a intrat în vigoare noul Mers al Trenurilor. Conducerea CFR Călători le-a eliminat fără a da vreun comunicat de presă sau a posta ceva pe pagina de Facebook în acest sens. Însă cititorii Club Feroviar au observat dispariția reducerilor și au semnalat acest lucru.