Primarul comunei Fălciu este foarte supărat. Un proiect uriaș de apă-canal este blocat din cauza… vecinătății cu Republica Moldova!

0
368




Neculai Moraru, președintele Asociației Comunelor din România, filiala județeană Vaslui, edil al comunei Fălciu, spune că localitatea pe care o păstorește și care are mari probleme economice, la granița cu R.Moldova, s-a trezit într-un blocaj uriaș, în cadrul unui proiect de multe milioane de euro, pe Anghel Saligny. Nici mai mult, nici mai puțin, edilul spune că a primit un răspuns stupefiant de la Ministerul Dezvoltării, cum că o stradă dintr-un proiect depus de comuna Fălciu ar avea coordonate de Republica Moldova, adică Basarabia s-ar fi mutat în Fălciu!









”Avem 32 de milioane lei la apă-canal, un proiect important pentru noi. Ne-a trebuit foarte mult timp, să ajungi cu studiul de fezabilitate, cu restul documentelor, a durat mult. Am eu părerea mea, și anume că PNDL 1 și PNDL2 au fost mult mai directe, mult mai ușor de accesat, decât Anghel Saligny, programul de care se tot vorbește acum. Noi nu avem niciun fel de corespondență,pe Saligny, decât online, un canal deschis la Miniterul Dezvoltării, pe direcția respectivă. Nu poți să faci rabat de la nimic, îți cer o chestie și nu poți să comentezi deloc.

De exemplu, am o chestie pe care nu pot să mi-o explic deloc. Noi avem o stradă care este aproape de Prut. Pe malul Prutului. Am trimis documentația la București și mi s-a răspuns că acele coordonate ale străzii noastre se regăsesc în Republica Moldova! Ce explicație să le mai dau? Nu mai am ce explicații să le dau, în aceste condiții. Am transmis că acestea sunt coordonatele, de unde să scot alte date? I-am dat, iar, coordonate pe fiecare stradă și aștept să văd cum s-or fi uitat dumnealor pe GPS, eu nu mai am ce să le spun.

Părerea mea, o spun deschis, nu sunt surse de finanțare și tot caută tot felul de chestii, vorba aceea, lungim boala, până vine toamna”, spune primarul Moraru.