Gestul de toată LAUDA al unui polițist vasluian, chemat la o intervenție 112! Din salariul său, a ajutat o femeie sărmană din Vaslui!

0
1350




Jurnalistul și activistul social Jenică Rusu a prezentat, luni dimineața, pe pagina sa de Facebook, un caz care merită cu adevărat evidențiat, pentru că arată o altă imagine a Poliției județene, dincolo de scandalurile interne care macină această instituție. Scriitorul vasluian spune că o persoană din lista sa de prieteni i-a prezentat un caz emoționant, dorind să transmită mulțumiri Poliției Române.









”Duminică, 5 februarie 2023, mi-a scris o doamnă din Vaslui, despre gestul frumos al unui tânăr polițist vasluian, trimis la un apel 112 ca urmare a unei sesizări. Nu i-am putut răspunde atunci pe loc, întrucât eram la un eveniment public, ulterior citind cu atenție mesajele.

Tânărul polițist nu s-a rezumat la a soluționa sesizarea, ci a fost foarte atent și la lipsurile pe care doamna în cauză le avea, astfel că la scurt timp după prezența la sesizare s-a reîntors cu o sacoșă cu alimente și o carte cadou.

Am anonimizat mesajele de la cine le-am primit, pentru a păstra confidențialitatea numelui persoanei, dar vreau să vă spun că este o persoană cu vârsta peste 50 ani, singură, în lipsuri, cu multiple afecțiuni medicale, a rămas și fără serviciu încă de anul trecut, apoi i s-a tăiat gazul, chiar și apa, din cauze evident de neplată.

Cu toate acestea, un polițist nu a stat pe gânduri și în luna decembrie, din salariul lui, probabil încadrat în acel an 2022, a oferit cu considerație o sacoșă cu de-ale mâncării.

Un gest frumos făcut de un polițist de la IPJ Vaslui!”, scrie Jenică Rusu, pe pagina Activistul vasluian. Ne alăturăm și noi colegului nostru de breaslă și îl felicităm pe acest polițist aflat la început de drum, care a înțeles că instituția la care lucrează trebuie să fie în slujba oamenilor, și nu invers.